Želė desertas „Baltas švelnumas" (Receptas)
- 2020-05-28
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 04-16
Želė desertas – tai gaivus, spalvingas ir dažnai labai paprastai pagaminamas saldumynas, kuris patinka visiems: ir vaikams, ir suaugusiesiems. Šis dviejų sluoksnių (limonado ir grietinėlės) desertas taps Velykų saldaus stalo žvaigžde.

1 l
Gaminimas 30 min.
Šaldymas nuo 5 val.
Želė desertui pagaminti reikia:
Skaidriam sluoksniui:
6 g želatinos
50 ml vandens
250 g skaidraus limonado (pagal skonį)
Valgomųjų gėlių
Jogurtiniam sluoksniui:
15 g želatinos
100 ml vandens
200 ml plakamosios grietinėlės
400 g graikiško jogurto
1 šaukšto miltelinio cukraus
Citrinų sulčių (pagal skonį)
1. Skaidriam sluoksniui išbrinkinkite želatiną vandenyje – 15–20 min., po to ištirpdykite,
sumaišykite su limonadu. Indelį imkite didesnį, nes limonadas gali putoti. Į formelę supilkite
dalį tirpalo, sustingdykite. Sudėkite gėles ir užpilkite truputį tirpalo. Vėl sustingdykite.
Tuomet supilkite likusį tirpalą.
2. Dėkite į šaldytuvą ir sustingdykite.
3. Jogurtiniam sluoksniui želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje 10–15 min.
Grietinėlę išplakite iki minkštų snapelių, sumaišykite su jogurtu ir milteliniu cukrumi.
Ištirpinkite želatiną.
4. Kelis šaukštus grietinėlės ir jogurto mišinio dėkite į želatinos tirpalą ir išmaišykite, po to
pakartokite ir galiausiai sumaišykite su pagrindine mase. Paskaninkite citrinų sultimis.
Atvėsinkite.
5. Atvėsusį jogurtinį tirpalą supilkite ant sustingusio skaidraus sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir
sustingdykite.
Gardžių atradimų.