top of page

Šerniena, troškinta raudonajame vyne



6 asm.

Gaminimas 4 val.

Reikia:

  • 2 svogūnų

  • 2 morkų

  • 400 ml laukinių vyšnių sirupe

  • 1 l sauso raudonojo vyno

  • 3–4 lauro lapų

  • 1 šaukšto druskos

  • 2–3 cinamono lazdelių

  • 1 šaukšto kakavos

  • 50 g sviesto

  • 3–4 šaukštų EVO aliejaus

  • 2 kg šernienos

1. Šernieną supjaustykite gabaliukais, šiek tiek apkepkite sausoje keptuvėje ir tik po to įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. 2. Supilkite vyną, sudėkite stambiai pjaustytas daržoves, cinamono lazdeles, vyšnias, pagardinkite druska ir palikite mėsą šiame marinate apie 12 val. 3. Kartu su marinatu troškinkite šernieną apie 3,5 val., pabaigoje suberkite kakavą. 4. Patiekite su polenta gausiai apipylę padažu.

Naujausi įrašai

bottom of page