Fritata – sotus itališkas omletas (Receptas)

Puikus pusryčių patiekalas, kuriam pagaminti tinka viskas, ką rasite šaldytuve, ir tai, kas liko po vakarienės. Neišmeskite maisto likučių, verčiau gaminkite fritatas. Tai vienas tvariausių receptų!

VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Kaip iškepti tobulą omletą


4-6 asmenims

Fritatai, itališkam omletui, pagaminti reikia:

  • 1/2 poro

  • 50 g virto kalakutienos kumpio

  • 100 g pievagrybių

  • 1 saujos špinatų

  • 6 dideli kiaušiniai

  • 50 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Porą ir grybus supjaustykite griežinėliais, kumpį kubeliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus. Įberkite druskos, pipirų ir įmaišykite špinatus.

2. Kiaušinius išplakite su sūriu, įberkite žiupsnelį druskos.

3. Kepimo formą patepkite aliejumi, sudėkite paruoštą įdarą ir užpilkite kiaušinių plakiniu.

4. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

5. Patiekite su skrudinta duona, šviežiomis daržovėmis ir pomidorų padažu.

Skanaus!