Užšaldykite ne tik likusius kiaušinių baltymus ar trynius, bet ir kitus produktus mažais kubeliais – pravers, kai reikės ruošti pusryčius, padažus ar atgaivinti gėrimus.
KIAUŠINIŲ:
3–4 kiaušinius sumuškite į dubenėlį ir lengvai suplakite. Plakinį supilkite į formeles ir užšaldykite. Arba į šaldymo formeles įmuškite po 2 ar 3 putpelių kiaušinukus ir užšaldykite.
*naudokite atšildę kaip įprastus kiaušinius.
RAUDONOJO VYNO:
100–200 ml raudonojo vyno supilkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
*naudokite padažui gaminti.
KAVOS:
atvėsinkite 100–200 ml kavos, perkoškite per smulkų sietelį, kad neliktų tirščių, supilkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
*naudokite šaltiems kokteiliams gaminti/paskaninti.
MANGŲ:
nuvalykite 1–2 prinokusius mangų vaisius, susmulkinkite ir suberkite į elektrinio smulkintuvo indą. Mangus sutrinkite iki vientisos masės. Gautą tyrę supilkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
*naudokite šalties kokteiliams gaminti/paskaninti.
IMBIERO IR CITRINOS: Per smulkią tarką sutarkuokite 2 citrinas ir 8 cm dydžio šviežią imbiero gabalėlį. Gautą masę sudėliokite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
*naudokite gėrimams ir arbatoms gaminti.
RŪKYTOS ŠONINĖS IR SVIESTO:
Orkaitėje paskrudinkite 100 g karštai rūkytos šoninės. ištirpinkite 100 g sviesto. Sviestą ir skrudintą šoninę sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą ir lengvai sutrinkite. Gautą masę sudėkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
* naudokite sriubai ir padažams gaminti.
SVOGŪNŲ:
Smulkiais kubeliais supjaustykite 2–4 svogūnus. Juos iškepkite keptuvėje įkaitintame sviesto ir aliejaus mišinyje. Atvėsinkite ir sudėję į formeles užšaldykite.
* naudokite sriubai ir padažams gaminti.
ŽOLELIŲ:
Labai smulkiai sukapokite 2 saujas prieskoninių žolelių (krapų, petražolių, bazilikų, kalendrų). Sumaišykite žoleles su trupučiu skaidraus sultinio ar vandeniu. Sudėkite į šaldyti skirtas formeles ir užšaldykite.
* naudokite sriubai, troškiniams ir padažams gaminti.