top of page

Šokoladinis pyragas su karamele ir druska


Šokoladinis pyragas su karamele ir druska, vmg receptas

6-8 asm.

Gaminimas 1 val.


Reikia:

  • 450 g šokoladinių sausainių

  • 230 g lydyto sviesto

  • 130 g cukraus

  • 300 ml grietinėlės

  • 340 g juodojo šokolado

  • 1 šaukštelio druskos

1. Šokoladinius sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu ir sumaišykite su 115 g lydyto sviesto.

2. Pasirinktoje kepimo formoje suformuokite pyrago pagrindą su kraštais. Įdėkite 10 minučių į šaldiklį.

3. Likusį sviestą su cukrumi ir druska pamaišydami kaitinkite nedideliame puode, kol susiformuos karamelė ir pradės virti. Įpilkite 50 ml grietinėlės ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite karamelę ir supilkite į pyrago formą. Įdėkite pyragą į šaldiklį dar pusvalandžiui.

4. Juodąjį šokoladą ištirpinkite, įmaišykite grietinėlę ir pakaitinkite apie 5 minutes.

5. Šokolado masę supilkite į formą ant karamelės sluoksnio ir gerai atšaldykite, geriausia per naktį.

Naujausi įrašai

bottom of page