top of page

Įsibėgėjusiame „Vilnius Burger Fest“ puotauti susirinko ir biurų klerkai, ir užkietėję gurmanai

Šiandien Vilniuje vyksta tikra mėsainių mylėtojų šventė. „Vilnius Burger Fest“ jau trečią kartą stebina skoniais, kvapais ir neregėtais deriniais. Vieną kartą per metus vykstanti šventė jau nuo pat „Piano Man Outside“ kiemelio atvėrimo 12 valandą dienos pritraukė pačius įvairiausius svečius: vieni plūdo pašniukštinėti, kas gi čia vyksta, kiti su išmaniaisiais telefonais tarsi žemėlapiais rankose tiesiu taikymu suko prie mėgstamo restorano stendo paragauti būtent mėsainių, o treti negalėjo apsispręsti, ko gi šiandien norėtų: mėsainio su jautiena ar su baklažanais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Šiemet pasirinkti tikrai yra iš ko. Festivalyje dalyvauja net 16 restoranų: „Alkanas Briedis“, „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Drama Burger“, „Foodwankers“, „Foxes Burger & Lobster“, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover’s Pub“, „Peri Peri Restas“ kartu su „Čiop Čiop“, „Piano Man“, „Jūra iki kelių“, „Pancho“ ir „Tapas“. Dauguma jų pristato specialiai festivaliui kurtus receptus, tačiau kiti neeksperimentuoja ir ruošia tai, ką klientai jau yra įvertinę ir pamėgę.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Pavyzdžiui, „Drama Burger“ atskleidė, kad iš 5 šiandien galimų paragauti mėsainių tik vienas yra toks, kurio dar negalima paragauti restorane: „Specialus burgeris“ (kaina 8 Eur) su jautiena, voveraitėmis ir karamelizuotais svogūnais yra mūsų naujiena. Restoranų meniu jį bus galima aptikti tik rugpjūčio pradžioje, todėl tai pirmas šansas paragauti šios naujovės. Iš tiesų, būtent šio burgerio daugiausiai šiandien ir pardavėme.“

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Restoranas „Le Butcher“ pristatė du naujus mėsainius, tačiau vieną jų perka žymiai labiau nei kitą. Užkandinės padavėja-barmenė pripažino, kad 9 iš 10 parduotų mėsainių šiandien yra su jautienos didkepsniu, bekonu, čederio sūriu, svogūnų džemu, saulėje džiovintais pomidorais, gražgarstėmis ir namų gamybos majonezu. Šio mėsainio kaina – 7 eurai. Kitas, paprastesnis, mėsainis už 5,50 Eur su jautienos paplotėliu, agurkėlių padažu ir ledkalnio salotomis gurmaniškos klientūros taip nežavi. „Le Butcher“ personalas pripažįsta, jog jiems smagu, kad žmonėms patinka prašmatnesnis variantas, tačiau mėgstantys paprasčiau irgi nelieka nusivylę: „Abu burgeriai puikūs, taip sako patys klientai. Turbūt taip ir yra, nes per valandą jau pardavėme apie 60–70 mėsainių.“

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Gurmaniškais mėsainiais šiandien stebina ir „Foxes Burger & Lobster“ komanda. Čia galima paragauti dviejų rūšių mėsainių: „Foxes Combo“ (6 Eur) ir „Foxes Lobster“ (28 Eur). Restorano personalo paklausėme, kodėl taip stipriai skiriasi mėsainių kaina, atsakymas paprastas – dėl sudėtinių dalių: „Pats omaras yra nepigus ir prabangus patiekalas, paruošti mėsainį su šiuo produktu ir pritaikyti tinkamas sudėtines dalis buvo nemenkas iššūkis, tačiau mums pavyko.“ Paklausus, ar jau kas nors šį mėsainį nupirko, restorano atstovas spaudai sako, kad ne vienas ir ne du, tačiau vakare tikimasi kur kas didesnio šio mėsainio paragauti norinčiųjų skaičiaus.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Dar neapsilankę „Vilnius Burger Fest“ festivalyje tai gali padaryti iki pat vidurnakčio. Restoranų komandos svečių lauks su gera nuotaika ir ypatingais skoniais. O tikriems gurmanams nederėtų praleisti 19.30 val. vyksiančio mėsainių aukciono, kurio metu bus galima varžytis dėl trijų unikalių ir Lietuvoje dar neregėtų mėsainių su pačiais geriausiai ingredientais iš viso pasaulio.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyksta Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas. Visą nuotraukų galeriją rasite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page