top of page

Žaiskite su tradicijomis, patiekite ant stalo kitokių, sūrių kūčiukų, kurie nustebins visus artimuosius

Tikriausiai jau nieko nenustebins ant Kūčių stalo patiekti kūčiukai, kuriuos prekybos centruose dažniausiai jau galime įsigyti net nuo lapkričio mėnesio. Tačiau ir šis, atrodytų mums visiems gerai žinomas ir „įaugęs“ patiekalas, gali stebinti. 


kūčiukai_alfo receptas
VMG nuotr.

Šiais metais Alfas Ivanauskas nusprendė juos pagaminti kitaip. Kaip? O gi ne saldžiai. Ar kažkada bent susimąstėte, jog jie gali būti valgomi ne tik su aguonpieniu, bet ir Jūsų mėgstamu sultiniu? Šefas ragina juos išbandyti ir ne tik stebinti save, bet ir savo artimuosius. Kas pasakė, kad tradicijos negali būti atnaujinamos? Išbandykite juos ragaudami vienus, šalia gardaus sultinio ar net mėsos bei žuvies patiekalų, pamatysite, kaip jie pakeis jūsų požiūrį į šį Kūčių valgį. 


Sūrūs kūčiukai 

8–10 asm.


  • 1 stiklinės nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno 

  • 2 kupinų šaukštų saldžios grietinėlės sviesto

  • Žiupsnelio kardamono

  • Žiupsnelio kalendros

  • Žiupsnelio kmynų

  • 500 g miltų

  • 5 g sausų mielių

  • Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio

  • 1 šaukštelio šviesiojo sirupo

  • 40 g 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“

  • 1 šaukšto maltų aguonų


  1. Nealkoholinį baltąjį vaisių ir (ar) uogų vyną šiek tiek pašildykite.

  2. Į kitą puodą dėkite sviestą, berkite kardamoną, kalendrą ir kmynus. Kaitinkite iki užvirimo, tada nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti. 

  3. Į dubenį berkite miltus, sausas mieles, ketverių pipirų mišinio, pilkite vyną ir šviesųjį sirupą. Viską išmaišykite.

  4. Į tešlą įtarkuokite 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“, išmaišykite ir maišant supilkite atvėsusį sviestą. Berkite aguonas ir išminkykite tešlą. Ją uždenkite plėvele ir kildinkite kambario temperatūroje apie 30 min. 

  5. Iškilusią tešlą padalinkite į kelias dalis, apibarstykite miltais ir iškočiokite iki norimo dydžio volelių. Peiliu supjaustykite norimo dydžio kūčiukais ir juos išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

  6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10 min., kol kūčiukai apskrus.


PATARIMAI

  1. 12 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Mild“ galite keisti ir 24 mėn. brandinimo kietuoju sūriu „Delicate“, kuris suteiks daugiau sūrio poskonio.

  2. Kūčiukus galite valgyti ne tik vienus, bet ir patiekti su sultiniu ir smulkintais svogūnų laiškais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page