Ypatingai traškus žiedinis kopūstas su falafeliais (receptas ne tik vegetarams)

Kaip skaniai ir traškiai iškepti žiedinį kopūstą, kuriuo mėgautis galėsite tiek vienu, tiek šalia kitų patiekalų.

Išbandykite šį receptą!


Falafeliai, traškus orkaitėje keptas žiedinis kopūstas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia.


Traškiam žiediniam kopūstui su falafeliais pagaminti reikia:

  • 1 šaukštelio maltos ciberžolės

  • 2 česnako skiltelių

  • 1 nedidelės citrinos

  • 5–6 šaukštų kambario temperatūros sviesto

  • Ryšulėlio kalendrų

  • 1 vidutinio žiedinio kopūsto

  • 100 g tarkuoto čederio sūrio

  • ½ stiklinės „Panko“ džiūvėsėlių

  • 325 g NATURLI falafelių

  • 1 stiklinės natūralaus jogurto

  • ½ šaukštelio grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnio druskos

  1. Į dubenį suberkite ciberžolės miltelius, druską, pipirus, įtarkuokite česnaką ir pusę citrinos žievelės, dėkite sviestą ir viską išsukite iki vientisos kreminės konsistencijos. Kalendras susmulkinkite.

  2. Gamintu sviestu tolygiai padenkite žiedinį kopūstą, įdėkite į skardą ir kepkite 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 20 min.

  3. Kopūstui apskrudus ant jo pabarstykite čederio sūrio, „Panko“ džiūvėsėlių, aplink sudėkite NATURLI falafelius ir kepkite dar 10 min., kol sūris išsilydys ir džiūvėsėliai apskrus.

  4. Ant falafelių, jogurto ir žiedinio kopūsto užtarkuokite likusią citrinos žievelę, pabarstykite kalendrų, apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite.

Skanaus!