Klasikiniai falafeliai



4 asm.

Zzzz 10 val. arba per naktį

Gaminimas 30 min.

Gruzdinimas 40 min.


Reikia:

  • 400 g sausų avinžirnių

  • 2 šaukštų bulguro kruopų

  • 2 nubrauktų šaukštų miltų

  • 1 vidutinio dydžio svogūno

  • Gabalėlio aitriosios paprikos

  • Nedidelio ryšelio petražolių

  • Nedidelio ryšelio kalendrų

  • ½ šaukštelio kalendrų grūdelių

  • 1 šaukštelio kumino

  • Žiupsnelio džiovintų bazilikų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Aliejaus (gruzdinti)


  1. Sausus avinžirnius užmerkite mažiausiai 8 val.

  2. Paskrudinkite kuminą ir kalendras sausoje keptuvėje, po to kruopščiai sugrūskite.

  3. Bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu (150 ml) ir palikite 15 min., po to skysčio perteklių nupilkite.

  4. Išmirkytus avinžirnius, svogūną, nusunktą bulgurą, papriką, žalumynus sumalkite mėsmale. Suberkite kepimo miltelius, druską, visus prieskonius, miltus ir labai gerai išmaišykite.