top of page

Godos bananų ir šokolado pyragas


(6-8 asm.)

  • 100 g sviesto

  • 100 g cukraus

  • 2 kiaušinių

  • 150 g juodojo šokolado

  • 3 prinokusių bananų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 250 g miltų

  • 50 g kakavos

  • Žiupsnelio druskos

  • Plakamosios grietinėlės (patiekti)

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite arba keksinę formą (11×30 cm), arba stačiakampę (22×22 cm).

  2. Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.

  3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.

  4. Susmulkinkite šokoladą.

  5. Bananus lengvai patrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų. Bananus ir sviestą su kiaušiniais sudėkite į vieną indą. Viską suplakite. Suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, kakavą ir druską. Išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite smulkintą šokoladą.

  6. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. Pradžioje keksą trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

  7. Plaktuvu išplakite grietinėlę ir patiekite kepinį su ja.

Naujausi įrašai

bottom of page