top of page

Viskas, ką reikia žinoti renkantis kokosų aliejų

Jūs, kaip ir mes, kasdien išgirstame po naują stebuklingą kokosų aliejaus savybę ar panaudojimo būdą. Kokosų aliejus tikrai gali būti laikomas vaistu nuo visų ligų, bet sunkiausia ir svarbiausia yra išsirinkti tinkamą stiklainėlį, nes tas pats kokosų aliejus netinka kavai ir odos drėkinimui.

Yra išskiriamos dvi pagrindinės kokosų aliejaus rūšys: tyras ir rafinuotas.

Tyras kokosų aliejus yra gaminamas iš šviežių kokosų todėl turi jų skonį ir kvapą, gali būti kaitinamas iki 180℃, yra natūralus ir savo sudėtyje neturi GMO. Rafinuotas kokosų aliejus yra gaminamas iš džiovintų kokosų todėl yra neutralaus skonio ir kvapo, pakelia 200℃ temperatūrą, yra rafinuojamas garų pagalba (svarbu paminėti tai, kad ne visos kompanijos kokosus apdirba be cheminių medžiagų), natūralus ir savo sudėtyje taip pat neturi GMO.

Renkantis kokosų aliejų, geriausia žinoti jo paskirtį, nes maistine verte šie aliejai yra vienas kitam lygūs. Atsakykite į du klausimus:

• Ar norite, intensyvaus kokosų kvapo?

• Jeigu kokosų aliejų naudosite kepiniuose, iki kiek laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepsite? Skaitydami produkto etiketę įsitikinkite, kad ant:

• Kokosų aliejaus pakuotė yra pažymėta jo natūralumą garantuojančio sertifikato ženkleliu.

• Tyras kokosų aliejus yra šaltai spaustas, gamintas nenaudojant heksano ir nebuvo dezodoruotas.

• Rafinuotas kokosų aliejus buvo gaminamas garų pagalba ir šiai gamybai nebuvo naudojamos cheminės medžiagos.

Naujausi įrašai

bottom of page