top of page

Vieni geidžiamiausių: švediški kukuliai


Švediški kukuliai, bulvių košė, mėsos kukuliai, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimo laikas 10 min

kepimo laikas – 15 min


Reikia:

  • 16 kukulių

  • 3–4 riekelės rūkytos šoninės

  • 100 g neriebios grietinės

  • ryšelis krapų

  • ½ citrinos sulčių

  • žiupsnelis tarkuotos citrinų žievelės

  • 1 šaukštas spanguolių

  • druskos


  1. Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, nustatę mažą kaitrą. Į tą pačią keptuvę sudėkite kukulius, įpilkite apie 100 ml vandens, uždenkite ir juos pašildykite.

  2. Suberkite spanguoles ir lengvai patraiškykite šakute. Supjaustykite krapus.

  3. Į keptuvę sukrėskite grietinę ir išmaišykite, kaitinkite, kol grietinė lengvai sutirštės. Suberkite krapus, citrinų žievelę, įpilkite citrinos sulčių pagal skonį, jei reikia, įberkite druskos. Išmaišykite.

  4. Patiekite su bulvių koše.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page