Vasara yra kepimo ant grotelių metas. Nepamirškite, kad ne tik mėsos pjausniai, bet ir žuvis, kepta ant tikros ugnies, yra tobulai skani. Išbandykite apelsinais, imbieru ir čiobreliais kvepiančios ant grotelių keptos skumbrės receptą.
4 porcijoms
Skumbrėms iškepti reikia:
4 skumbrių
4 šaukštų aliejaus
½ tarkuotos apelsino žievelės
3 cm šviežio imbiero
žiupsnelio šviežio čiobrelio
druskos, pipirų
1. Žuvis nuvalykite ir ant šonų padarykite po kelis įstrižus pjūvius.
2. Žuvis įtrinkite druska, pipirais, apelsino žievele, čiobreliu ir aliejumi. 3. Į pjūvius įsprauskite po gabalėlį imbiero.
4. Žuvis sudėkite tarp grotelių. Kepkite vartydami ant vidutinio karščio žarijų apie 15–20 min.
Skanaus!
Comentários