Vakar kepto viščiuko likučių kreminė sriuba (Receptas)

Vakar kepėte viščiuką, skaniai pavalgėte, bet liko dar daug skanių likučių ant kaulų? Neišmeskite. Pagaminkite puikią, kvapnią ir sočią kreminę sriubą.

kreminė vištienos sriuba, receptas
Shutterstock.com nuotr.

Kreminei vištienos sriubai pagaminti reikia:

  • 1 kepto viščiuko karkaso

  • 1 morkos

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 svogūno

  • 30 g sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Likusių garnyrų (kruopos, bulvės, keptos daržovės)

  • 1l vištienos sultinio

  • 200 g grietinėlės

  1. Nuo kepto viščiuko šakute ar pirštais nuimkite likusią mėsą, ją susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su sviestu, smulkintais svogūnais, morkomis ir česnakais.

  2. Likusius garnyrus, kruopas, daržoves, bulves sudėkite į sultinį ir troškinkite apie 5 min. įpilkite grietinėlės ir trintuvu sutrinkite iki vientisos kreminės masės (jei masė tiršta įpilkite dar sultinio).

  3. Patiekiant ant sriubos sudėkite keptos vištienos ir daržovių gabaliukus.



Skanaus!