top of page

Užkandžiaujame gėlių darželyje: populiariausios gėlės patiekalams



Jau nuo pat karalienės Viktorijos laikų gėlės buvo šiek tiek daugiau nei vien gėlės. Jomis galima pagardinti salotas, kokteilius, užšaldyti jų jaunystę ledukuose. Esate girdėję posakį apie tokią simpatiją, kuri priverčia užsinorėti suvalgyti žavėjimosi objektą? Dalijamės gražiausiomis gėlėmis, kurias galima suvalgyti jau darželyje, arba prisirinkti kelis žiedus ir parsinešus namo jais papuošti pyragą ar sausainius.

Agurklė turi agurko skonį, todėl ji dažnai naudojama salotose, limonaduose, atgaivinančiuose kokteiliuose.


Medetkos dar yra vadinamos vargšų šafranu. Ir iš tikrųjų, alyvuogių aliejuje apkepti medetkų žiedai skleidžia šafrano kvapą.


Cukinijų žiedai yra šiek tiek saldūs, tad puikiai tiks prie ožkų sūrio ar picos.


Kinrožė savyje turi tiek saldumo, tiek spanguoles primenančios rūgštelės. Gėlės žiedlapiai dažnai naudojami arbatoms ir kokteiliams.


Nasturtės pasižymi šiek tiek pipiriniu skoniu, būdingu rėžiukui, todėl jos gali juos pakeisti vyniojant ryžių popieriaus suktinukus ar gardinant jautienos karpačą.


Levandos su savimi nešasi išskirtinį kvapą ir saldų skonį, kurį mėgstama panaudoti kokteiliams ar šokoladiniams desertams.


Našlaitės išskiria žolišką ir kiek mėtišką skonį, todėl puikiai dera prie pavasariškų kokteilių ir vaisių salotų.


Rožės turi stiprų aromatą ir daug subtilesnį, vaisišką skonį. Rožes naudokite taip, kaip širdis ir kūrybingumas leidžia: sriuboms, salotoms, arbatoms, džemams.



Šalavijo žiedai maistui suteikia saldumo, pikantiškumo ir spalvų, ypač dera su citrinomis.


Keli gvazdikų lapeliai pravers salotoms, garnyrams, desertams, kuriems norite pridėti šiek tiek saldaus, gėliško skonio.


Chrizantemos turi pipirinį ir kartoką skonį bei puikiai tinka aitriems patiekalams, arbatoms. Naudokite tik žiedlapius.


Dobilai turi saldų, anyžinį skonį. Žali žiedai gali būti sunkiai sukramtomi ir virškinami, todėl naudokite juos troškiniams.

Kiaulpienė yra ypač sveika ir mėgstama ją atradusiųjų. Jos saldumas, primenantis medų, išnaudojamas gaminant sirupus, blynus, vyną. Taip pat tinka salotoms.


Pelargonijų skonis yra labai įvairialypis: nuo muskato, imbiero ir citrusų iki šokolado ir pipirmėtės. Apibarstykite žiedais ledus, šerbetus, desertus, gėrimus.

Naujausi įrašai

bottom of page