8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 45-50 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
200 ml kefyro
3 kiaušinių
100 ml aliejaus
1 citrinos
150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
350 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
150 g apelsinų džemo
Trupiniams:
60 g sviesto
100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
50 g miltų
50 g migdolų miltų
1. Viename inde sumaišykite kefyrą, kiaušinius, aliejų. Sutarkuokite citriną ir sudėkite ją į skystųjų produktų dalį. Išmaišykite.
2. Sumaišykite kartu DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile, miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Sumaišykite skystąją ir biriąją dalis.
4. Trupiniams sukapokite šaltą sviestą kartu su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir miltais. Kapokite, kol susidarys smulkios kruopelytės.
5. Sudėkite tešlą į stačiakampę formą (20×25 cm). Ant viršaus šaukštu dėkite apelsinų džemą, ant džemo užberkite trupinius.
6. Šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 45–50 min. Aušinkite pyragą ant grotelių.