top of page

Traškios prancūziškos bulvytės „fri“


Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA


Reikia:

  • Bulvių

  • Aliejaus (gruzdinti)

  • Druskos

1. Bulves kruopščiai nuplaukite ir nupjaukite gabaliukus iš visų pusių taip, kad liktų stačiakampis gretasienis. Jį supjaustykite 0,5–0,7 mm storio plokštelėmis, kurias po to supjaustykite 0,5–0,7 cm storio lazdelėmis. Bulvių nuopjovų neišmeskite, iš jų galėsite pasigaminti gardžių patiekalų.

2. Bulves perplaukite šaltu vandeniu, užpilkite šviežiu ir palikite 4–5 val. keliskart pakeisdami vandenį į labai šaltą.

3. Bulves išimkite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir dar papildomai paskleiskite ant rankšluosčio, kad dar apdžiūtų.

4. Jei ruošiatės kepti orkaitėje, tuomet bulvytes paskleiskite vienu sluoksniu kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Pašlakstykite aliejumi. Nedėkite krūvos bulvių lazdelių, nes oras tarp jų turi laisvai cirkuliuoti.

5. Dėkite į įkaitintą iki maksimalios temperatūros orkaitę tol, kol bulvytės pasidarys aukso spalvos. Ištraukite ir leiskite joms „pailsėti“ 10–15 min. Po to vėl dėkite į orkaitę ir baikite kepti, kol bulvytės gražiai apskrus iš visų pusių.

6. Jeigu norėsite gruzdinti bulvytes, tuomet sudėkite bulves į įkaitintą aliejų (iki 175 °C), lengvai jas apkepkite 3–4 min. ir išimkite. Padėkite ant popierinių rankšluosčių ir leiskite joms „pailsėti“ 10–15 min.  o to vėl dėkite į įkaitintą aliejų ir baikite kepti, kol bulvytės gražiai apskrus iš visų pusių – dar 2–3 min.

7. Bulvytes išimkite ir tik tada pabarstykite druska.


ALFO PATARIMAI:

· Bulves pradėkite ruošti likus 4–5 val. prieš patiekimą – tiek laiko reikia bulvėms užmerkti.

· Rinkitės vidutinio krakmolingumo bulves. Geriausiai tinka pailgos, lygios, vienodo dydžio.

· Neperkaitinkite aliejaus, jis neturi smilkti.

· Kitoms daržovėms dvigubas apkepimas nepadės tapti traškiomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page