Traškus sumuštinis su špinatais ir mocarela (receptas ne tik pusryčiams)

Kartais viskas, ko norisi, yra traškus karštas sumuštinis. Ir nebūtinai pusryčiams. Tai puikus užkandis užklupus netikėtiems svečiams, piknike gamtoje ir pan. Išbandykite Alfo receptą su mocarela ir špinatais.


karštas sumuštinis su mocarela, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotrauka

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm. – 4 trikampiams


Karštam sumuštiniui pagaminti reikia:

  • 125 g rutuliuko mocarelos

  • 1 kiaušinio

  • 1 saujos špinatų

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS grūdėtųjų garstyčių

  • 4 riekelių VILNIAUS DUONA TOSTE sumuštinių duonos „Ruginė“

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus (kepimui)

  • 150 g vištienos

  • 6 mažų marinuotų pievagrybų

  • Kuokštelio svogūnų laiškų

  • ½ citrinos žievelės

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Keleto bazilikų lapelių

  1. Susmulkinkite svogūnus, jei grybai didesni galite pasmulkinti, jei mažesni galite palikti nepjaustytus.

  2. Mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais, vištieną – pailgomis juostelėmis arba kvadratėliais (svarbu ne per dideliais gabaliukais).

  3. Keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus apkepkite vištieną. Suberkite svogūnų laiškus. Neperkepkite vištienos.

  4. Suberkite špinatų lapus, įmuškite kiaušinį, viską pamaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės. Įberkite druskos, juodųjų pipirų. Išmaišykite ir pakaitinkite 1 min., kol kiaušinis susitrauks.

  5. Ant VILNIAUS DUONA TOSTE sumuštinių duonos „Ruginė“ riekelių tepkite SUSLAVIČIAUS grūdėtųjų garstyčių, dėkite paruoštą vištienos ir špinatų įdarą, grybus, mocarelą ir bazilikų lapelius (juos paslėpkite po sūriu, kad sūris priliptų prie sumuštinių duonos). Uždenkite likusiomis riekelėmis.