Nebežinote, kokiu dar patiekalu nustebinti save ir namiškius per pusryčius? Koše, omletu, įdarytais kiaušiniais? Alfas kviečia pasigaminti sumuštinį – ypatingą sumuštinį, kuris nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu.
Jam pagaminti reikės skaniausių pusryčių ingredientų ir avokado, ir kiaušinių, ir šoninės, ir tuno... Nustebsite, kiek daug skonių ir koks netikėtas gali būti sumuštinis.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI: Pusryčių sumuštinis su lašiša ir šilauogėmis
2 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Traškiam sumuštiniui su konservuotu tunu pagaminti reikia:
3 juostelių rūkytos šoninės
120 g konservuoto tuno savo sultyse
2–3 šaukštų konservuotų kukurūzų
1 saujos svogūnų laiškų
3 šaukštų DAUMANTŲ agurkinio majonezo „Gurmaniškas“
½ citrinos
6 riekelių VILNIAUS viso grūdo duonos skrudinimui „Toste“
2 kiaušinių
1 avokado
2 romaninės salotos lapų
1 mėlynojo svogūno
Prieskoninių žolelių (papuošti)
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Į šaltą ZYLE keptuvę sudėkite rūkytą šoninę ir ant vidutinės kaitros kepkite apie 2 min. iš abiejų pusių arba kol apskrus. Iškepus nusausinkite virtuviniu popieriumi.
Konservuotą tuną sumaišykite su kukurūzais, smulkintais svogūnų laiškais, DAUMANTŲ agurkiniu majonezu „Gurmaniškas“, citrinos žievele, KOTANYI pipirais ir druska.
VILNIAUS viso grūdo duoną „Toste“ kepkite keptuvėje (su riebalais), kurioje kepė šoninė, skrudinkite apie 20–30 sek. iš abiejų pusių.
Kiaušinį iškepkite keptuvėje, berkite druskos ir pipirų.
Avokadą susmulkinkite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Ant skrudintos duonos dėkite tuno masę, romanines salotas, smulkintus svogūnus, svogūnų laiškus ir avokadus, dar vieną riekelę skrudintos duonos, ant viršaus sudėkite skrudintą šoninę, keptus kiaušinius ir papuoškite prieskoninėmis žolelėmis.
Skanaus.
Comments