Terinas


Terinas, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 100 g džiovintų slyvų ir spanguolių

  • 50 ml brendžio

  • 500 g LAPINO PUOTA maltos kalakutienos

  • 400 g LAPINO PUOTA ančiukų kulšelių mėsos

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų kepenėlių

  • 1 svogūno

  • 50 g sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 50 g pistacijų

  • Majonezo

  • Rūkytos paprikos

1. Jei slyvos didelės, perpjaukite. Užpilkite jas ir spanguoles brendžiu. Palikite, kad pastovėtų.

2. Trumpai – 1-2 minutes pakepinkite kepenėles svieste. Stambiai supjaustykite.

3. Smulkiai supjaustykite svogūną, pabarstykite žiupsniu cukraus ir pakepinkite svieste.

4. Sumaišykite kiaušinį, maltą kalakutieną, pjaustytą antieną bei ančiukų kepenėles, įberkite druskos,  sudėkite svogūnus, džiovintus vaisius su visu skysčiu, pistacijas. Išmaišykite.

5. Sukrėskite faršą į formą, išlyginkite. Patepkite majonezu, pabarstykite rūkyta paprika, ir kepkite apie valandą įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.

Naujausi įrašai