5-6 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 35 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
250 g miltų
125 g šalto sviesto
2 šaukštų ledinio vandens
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio druskos
250–300 g smidrų
150 ml grietinėlės
2 kiaušinių
100 g ožkos sūrio
1. Šaltą sviestą sukapokite peiliu kartu su miltais, cukrumi ir druska iki smulkių kruopelyčių. Vandenį supilkite į miltų ir sviesto mišinį. Greitai užminkykite tešlą. Suformuokite diską ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Padėkite į šaldytuvą 30 min.
2. Iškočiokite tešlą 0,7 cm storio lakštu ir išklokite juo stačiakampę (15 x 30 cm) kepimo formą. Subadykite tešlą šakute. Kepkite pagrindą 15 min.
3. Ožkos sūrį sumaišykite su grietinėle ir kiaušiniais.
4. Ant pakepto pagrindo dėkite sūrio masę, ant viršaus dėliokite smidrus.
5. Kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Comments