top of page

Tartaletė su avietėmis ir šokoladu (Receptas)

  • 08-08
  • 1 min. skaitymo

Kai norisi ko nors ypatingo, bet ne sudėtingo. Šokoladinė tartaletė su avietėmis – klasikinis skonių derinys, kuris niekada nenuvilia: sodrus juodojo šokolado įdaras ir gaivios, lengvai rūgštelėjusios avietės susilieja į puikiai subalansuotą skanėstą.

Trapus kakavinis pagrindas ir ryškūs uogų akcentai lepina skonių receptorius. Tinka tiek šventiniam stalui, tiek pasilepinimui savaitgalio popietę. Gaminimui reiks pasitelkti kantrybę ir skirto laiko, bet rezultatas vertas kiekvienos minutės.

Tartaletė su avietėmis ir šokoladu, vmg receptas
VMG nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.


Tartaletei pagaminti reikia:

  • 175 g miltų

  • 20 g cukraus miltelių

  • 50 g geros kokybės nesaldintos kakavos

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g kambario temperatūros sviesto

  • 1 trynio

  • 50 ml vandens

  • 300 g aviečių (papuošti ir į vidų)

Šokoladiniam įdarui:

  • 200 g juodojo šokolado

  • 150 ml pertrintų ir perkoštų aviečių

  • 30 ml šviesiojo sirupo

  • 30 g sviesto


1. Miltus, cukraus miltelius ir kakavą persijokite ant stalo, įberkite druskos. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir viską sutrinkite pirštais. Padarykite duobutę, įleiskite trynį ir supilkite vandenį. Viską greitai suminkykite. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.

2. Po 30 min. plonai iškočiokite, išklokite tarto formą, subadykite tešlą šakute ir šaukite į orkaitę. Kepkite, kol tartaletės pagrindas iškeps. Išimkite, ataušinkite.

3. Į ataušusią tartaletę įdėkite aviečių.

4. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Įmaišykite aviečių tyrę ir šviesųjį sirupą. Po to įmaišykite minkštą sviestą.

5. Gautą masę supilkite ant aviečių, palyginkite, lengvai pastuksendami į tartaletės dugną.

6. Palaukite, kol sustings, ir puoškite uogomis.


Gardžių atradimų.

bottom of page