Tartaletė su avietėmis ir šokoladu (Receptas)
- 08-08
- 1 min. skaitymo
Kai norisi ko nors ypatingo, bet ne sudėtingo. Šokoladinė tartaletė su avietėmis – klasikinis skonių derinys, kuris niekada nenuvilia: sodrus juodojo šokolado įdaras ir gaivios, lengvai rūgštelėjusios avietės susilieja į puikiai subalansuotą skanėstą.
Trapus kakavinis pagrindas ir ryškūs uogų akcentai lepina skonių receptorius. Tinka tiek šventiniam stalui, tiek pasilepinimui savaitgalio popietę. Gaminimui reiks pasitelkti kantrybę ir skirto laiko, bet rezultatas vertas kiekvienos minutės.

6-8 asm.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Tartaletei pagaminti reikia:
175 g miltų
20 g cukraus miltelių
50 g geros kokybės nesaldintos kakavos
Žiupsnelio druskos
100 g kambario temperatūros sviesto
1 trynio
50 ml vandens
300 g aviečių (papuošti ir į vidų)
Šokoladiniam įdarui:
200 g juodojo šokolado
150 ml pertrintų ir perkoštų aviečių
30 ml šviesiojo sirupo
30 g sviesto
1. Miltus, cukraus miltelius ir kakavą persijokite ant stalo, įberkite druskos. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir viską sutrinkite pirštais. Padarykite duobutę, įleiskite trynį ir supilkite vandenį. Viską greitai suminkykite. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
2. Po 30 min. plonai iškočiokite, išklokite tarto formą, subadykite tešlą šakute ir šaukite į orkaitę. Kepkite, kol tartaletės pagrindas iškeps. Išimkite, ataušinkite.
3. Į ataušusią tartaletę įdėkite aviečių.
4. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Įmaišykite aviečių tyrę ir šviesųjį sirupą. Po to įmaišykite minkštą sviestą.
5. Gautą masę supilkite ant aviečių, palyginkite, lengvai pastuksendami į tartaletės dugną.
6. Palaukite, kol sustings, ir puoškite uogomis.
Gardžių atradimų.


























