top of page

Tarsi lazanija be makaronų lakštų (Receptas)

Jeigu mėgstate lazaniją, būtinai išbandykite šį patiekalą su ravioliais ir umami skonio padažu. Lengvas ir greitas receptas, kuris dar ir parankus improvizuoti, pavyzdžiui, ravioliai gali būti ir su mėsa, ir su varške, ir su špinatais. O štai padažą galite naudoti kitiems patiekalams gardinti.

Lazanija su ravioliais ir umami skonio padažu, Alfo Ivanausko receptas

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia.


4–5 asm.


Lazanijai be makaronų lakštų pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 3 skiltelių česnako

  • 200 g mėgstamų grybų

  • 4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 120 g NATURLI padažo „Umami original“

  • 150 g pomidorų savo sultyse

  • Kuokštelio laiškinių česnakų

  • Pusės citrinos žievelės

  • Žiupsnelio apelsino žievelės

  • 20–24 raviolių

  • 100 g tarkuoto mocarelos sūrio

  • 150 g mocarelos rutuliukų

  • 30 g parmezano sūrio

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

  • Bazilikų lapelių (papuošti)

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sukapokite arba sutarkuokite česnako skilteles.

  2. Vidutiniais gabalėliais supjaustykite grybus.

  3. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, įberkite juodųjų pipirų ir viską šiek tiek apkepinkite. Tada sudėkite grybus ir kepinkite toliau.

  4. Apkepus grybams, sudėkite NATURLI padažą „Umami original“ ir pomidorus. Įberkite pipirų ir druskos.

  5. Į apkepusį padažą įberkite smulkintų laiškinių česnakų, įtarkuokite apelsino ir citrinos žievelės. Viską išmaišykite.

  6. Raviolius šiek tiek pavirkite.

  7. Į kepimo formą išteptą alyvuogių aliejumi dėkite šiek tiek padažo, tada dėkite raviolius. Užbarstykite tarkuoto mocarelos sūrio, vėl dėkite padažo sluoksnį ir raviolius. Berkite tarkuotą sūrį ir mocarelos rutuliukus. Įtarkuokite parmezano sūrio.

  8. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 20 min., kol gražiai apskrus.

  9. Papuoškite bazilikų lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Jei pomidorai jums atrodo rūgštoki, galite įdėti šiek tiek cukraus.

· Vietoj raviolių galite naudoti paprastus koldūnus: tiek su mėsa, tiek su varške, tiek su špinatais.

· Šį padažą galite valgyti ir su makaronais ar grikiais.

· Šis apkepas tikrai primena lazaniją ir geriausiai jį pjaustyti atvėsusį ir vėliau pašildyti, kad išliktų forma. Bet galite valgyti ir tik ištrauktą iš orkaitės.


Skanaus!


Комментарии


Naujausi įrašai

bottom of page