Tarsi lauže keptos bulvės iš orkaitės su varškės pagardu (Receptas)

Orkaitėje keptų bulvių, kurioms nereikės jokių riebalų, sviesto ar aliejaus, receptas. Gamintos namuose, o skonis primins ką tik ištrauktas iš laužo! Be to, joms pagardinti Alfas pagamins ypatingą varškės padažą.


orkaitėje keptos bulvės, receptas
VMG nuotr.

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Tarsi lauže keptoms bulvėms pagaminti reikia:

  • 1 kg bulvių (šviežių nereikia lupti, senesnes nulupkite)

  • 2 šaukštelių KOTANYI amerikietiškų bulvių prieskonių


Varškės pagardui:

  • 1 pakelio ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb.

  • 2 kupinų šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO grietinės 30 % rieb.

  • 3 česnako skiltelių

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų

  • 1 šaukšto smulkintų česnakų laiškų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Mėgstamų žolelių (papuošti)

1. Bulves pjaustykite į 4 dalis arba, kad visi gabaliukai būtų panašaus dydžio.

2. Sudėkite bulves ant kepimo skardos (nepjaustyta puse žemyn), apibarstykite bulvių prieskoniais.

3. Dėkite į orkaitę ir kepkite su karšto apipūtimo funkcija 180 °C temp. apie 30 min, kol gražiai apskrus ir išsipūs.

4. Į dubenėlį dėkite varškę, grietinę, įtarkuokite citrinos žievelės, česnako, suberkite česnakų ir svogūnų laiškus, druską ir pipirus. Viską išmaišykite. Galite palikti 30 min. pastovėti, kad atsiskleistų česnako skonis.

5. Patiekite keptas bulves su varškės padažu, paskaninkite mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Tokias bulves galite valgyti kaip pagrindinį patiekalą arba garnyrą.

· Valgykite jas iškart iškepusias, nes vėliau (kaip ir visos bulvės) jos atvėsta ir nebūna tokio traškios, nors vistiek išliks skanios.

· Su ELECTROLUX skarda „Easy2Clean“ jums nereikės jokios folijos, kepimo popieriaus ar riebalų, nes jos paviršius yra nepridegantis.

· Jei neturite tokios skardos, bulves galite dėti kepti ant sviestinio popieriaus.


Skanaus!


Naujausi įrašai