top of page

Sveiki! Savaitgalio renginiai

Balandžio 14 d., ketvirtadienis

1. Vegetarinių valgių gaminimo pamoka

Vegetarinių patiekalų gaminimo pamoka vyks nedideliame, jaukiame ašrame. Renkama nedidelė grupė (apie 5 žmonės). Bus mokoma naujų receptų, vakarieniaujama.

Vieta. Ruči / Vedinė virtuvė, Raugyklos g., Vilnius. Laikas. 18 val. Kaina. 10 Eur.

Daugiau informacijos ČIA.

2. Sumuštinių fiesta

Sumuštinių fiestoje galėsite įsitikinti, kad net ir toks paprastas patiekalas kaip sumuštinis gali nustebinti savo ingredientais ir netikėtais skonių deriniais.

Vieta. „LAB 180“, Liepsnos g. 3, Vilnius. Laikas. 11 val. Kaina. Tiek, kiek norėsite išleisti.

Daugiau informacijos ČIA.

3. „Visa tiesa apie geriamąjį vandenį“

Arbatos restorano „Local T“ diskusijų klube bus kalbama apie geriamąjį vandenį Lietuvoje ir pasaulyje, geriamojo vandens kokybę, vandens kelią iki čiaupo. Renginio viešnia dr. Ramunė Albrektienė yra geriamojo vandens specialistė, UAB „Vilniaus vandenys“ Komunikacijos skyriaus projektų vadovė, VGTU Vandentvarkos inžinerijos katedros lektorė.

Vieta. „Local T“, Vilniaus g. 45, Vilnius. Laikas. 19 val. Kaina. Nemokamai. Daugiau informacijos ČIA.

4. Legendinių „Džiugo“ sūrių ir šampanų degustacija

Drauge su „Džiugo“ atstove pažinsite šio sūrio gamybos technologiją ir turėsite puikią galimybę pasitelkę šampaną įvertinti skirtingų metų brandintus sūrius.

Degustacijos metu ragausite: 5 skirtingus „Džiugo“ sūrius, 3 unikalių aromatų šampanus.

Vieta. „Šampanė“, Aušros vartų g. 12, Vilnius. Laikas. 18:30 val. Kaina. 15 Eur.

Daugiau informacijos ČIA.

Balandžio 15 d., penktadienis

1. Balandis – alaus mėnuo

Jau trečius metus šį pavasario mėnesį „King & Mouse – Whisky Bar & Shop“ dedikuoja alui. Du papildomai atkeliavę šaldytuvai užpildomi naujomis alaus rūšimis, alaus klasika bei novatoriškais aludarių eksperimentais. Juk ne kasdien paragausi alaus, išvirto su daržovių pelenais, saldymedžiu ar mėlynėmis!

Vieta. „King & Mouse – Whisky Bar & Shop“, Trakų g. 2, Vilnius. Laikas. Visas balandis. Kaina. Tiek, kiek norėsite išleisti.

Daugiau informacijos ČIA.

2. „Olé! Ir vėl paella penktadienis!“

Penktadienio dienos pietūs turi būti šventiški, o Ispanijoje šventė prasideda su paelija! Pas vieną geriausių paelijos meistrų Alfonso Egea Valero dirbęs „LAB 180“ virtuvės šefas Vytautas Verkauskas kviečia visus savaitgalį pradėti ispaniškai!

Vieta. „LAB 180“, Liepsnos g. 3, Vilnius. Laikas. 11 – 15 val. Kaina. Tiek, kiek norėsite išleisti.

Daugiau informacijos ČIA.

3. „5/ 5/ Devynioliktas“

Penketai grįžta greičiau, nei tikėtasi, ir kviečia į devynioliktą re(n)ginį! Šįkart bus ragaujami vaizdai, kuriais dalysis puikūs skirtingų skonių žinovai: kūrybą restorano „Sweet Root“ lėkštėse pristatys Sigitas Žemaitis, Andrius Bagdzevičius atskleis, ką už plytų sienos veikia „Raudonų plytų alaus dirbtuvės“, apie kiaulę ir kitas sėkmes kalbės „Keulė Rūkė“ pagimdę ir išauginę Dominykas Čečkauskas ir Rolandas Čečkauskas.

Vieta. Nacionalinė dailės galerija, Konstitucijos pr. 22, Vilnius. Laikas. 19 val. Kaina. Nemokamai.

Daugiau informacijos ČIA.

Balandžio 16 d., šeštadienis

1. Vėlyvieji pusryčiai „Atostogos“.

Šeštadienį ir sekmadienį bus gaminami skanūs ir sveiki vėlyvieji pusryčiai.

Meniu: sveikuoliška skrudinta trijų grūdų duonelė, sočiai padengta trintu avokadu, pagardinta itališku brandintu parmezanu ir aukščiausios kokybės triufeliniu aliejumi; ypatingieji varškėčiai, pagardinti naminiu šokoladiniu padažu arba grietine su šviežiomis uogomis; granola su šviežiomis uogomis bei natūraliu ekologišku jogurtu, Benedikto kiaušiniai ir šviežiausi raguolių sumuštiniai.

Vieta. Desertinė „Atostogos“, M. K. Čiurlionio g. 4, Vilnius. Laikas. 10 val. Kaina. Tiek, kiek norėsite išleisti.

Daugiau informacijos ČIA.

2. Alyvuogių aliejaus pažinimo paskaita.

Artėjant šiltajam sezonui skirkite kelias valandas pokalbiui apie tikrą alyvuogių aliejų, dar kitaip vadinamą žaliuoju auksu. Paskaitos metu paragausite daugybę rinkoje esančių (ir nesančių) tyrų alyvuogių aliejų bei sužinosite apie alyvuogių veisles, aliejų skonius, derinimą su patiekalais. Susipažinsite su kokybiško aliejaus gamyba, naudingosiomis savybėmis, išmoksite degustuoti alyvuogių aliejų ir, svarbiausia, atskirti kokybišką nuo nekokybiško.

Vieta. „Itališko skonio gurmanai“, Verkių g. 29 (Šeimos aikštė 3, „Ogmios miestas“), Vilnius. Laikas. 12 val. Kaina. 25 Eur.

Daugiau informacijos ČIA.

Balandžio 17 d., sekmadienis

1. „Sunday Brunch“

Šį kartą lankytojai laukiami nuo 10 iki 16:30 val.

Meniu: Benedikto kiaušiniai su „naan“ (indiška duonele) ir kalendrų „Hollandaise“ padažu, „Masala“ omletas su „pancetta“ ir sūriu arba daržovėmis ir sūriu, indiško stiliaus lėtai kepta „chorizo“ su bulvių piurė ir avokadais, blyneliai su kokosais, bananais ir „jaggery“ (kokosų cukrumi iš Goa) padažu, granola su mangais ir graikišku jogurtu, kriaušių „lassi“ (tradicinis indiškas gėrimas).

Vieta. „Gaspar‘s“, Pylimo g. 23-3, Vilnius. Laikas. 10 val. Kaina. Tiek, kiek norėsite išleisti.

Daugiau informacijos ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page