Sūrio pyragai gali būti ne tik saldūs, bet ir sūrūs, pikantiški ir labai daržovingi. Lengvai pagaminamas sūrio pyragas su artišokais maloniai nustebins.
Sūrio pyragui su artišokais pagaminti reikia:
220 g krekerių
60 g minkšto sviesto
240 g fetos sūrio
200 g varškės sūrio
120 g rikotos sūrio
240 g konservuotų artišokų
300 g saulėje džiovintų pomidorų
150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
2 šaukštų kapotų bazilikų
2 šaukštų kapotų laiškinių česnakų
2 šaukštų kapotų petražolių
1 šaukštelio česnakų miltelių
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite sausainius su sviestu. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai spausdami padenkite trupinių sluoksniu.
2. Maisto smulkintuvu sutrinkite artišokus, saulėje džiovintus pomidorus, alyvuoges ir žalumynus. Įmaišykite sūrius ir dar kartą pertrinkite. Pagardinkite česnakų milteliais ir pipirais.
3. Sūrių masę supilkite ant trupinių ir kepkite iki 175 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Išėmę gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.
Gardžių atradimų.