top of page

Sūrio pyragas su artišokais ir varškės sūriu (Receptas)

Sūrio pyragai gali būti ne tik saldūs, bet ir sūrūs, pikantiški ir labai daržovingi. Lengvai pagaminamas sūrio pyragas su artišokais maloniai nustebins.


sūrio pyragas su artišokais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Sūrio pyragui su artišokais pagaminti reikia:

  • 220 g krekerių

  • 60 g minkšto sviesto

  • 240 g fetos sūrio

  • 200 g varškės sūrio 

  • 120 g rikotos sūrio

  • 240 g konservuotų artišokų 

  • 300 g saulėje džiovintų pomidorų

  • 150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų

  • 2 šaukštų kapotų bazilikų

  • 2 šaukštų kapotų laiškinių česnakų

  • 2 šaukštų kapotų petražolių

  • 1 šaukštelio česnakų miltelių

  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite sausainius su sviestu. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai spausdami padenkite trupinių sluoksniu.

2. Maisto smulkintuvu sutrinkite artišokus, saulėje džiovintus pomidorus, alyvuoges ir žalumynus. Įmaišykite sūrius ir dar kartą pertrinkite. Pagardinkite česnakų milteliais ir pipirais.

3. Sūrių masę supilkite ant trupinių ir kepkite iki 175 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Išėmę gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page