top of page

Sunkiai sekasi išvalyti grilį? 6 patarimai, kad kitą sezoną jūsų kepsninė atrodytų kaip nauja

Kol kas ruduo dar lepina šiltais orais, tad pasinaudoti paskutinėmis galimybėmis surengti grilio išvyką tikrai įmanoma. Visgi tokių išvykų liko, ko gero, vos viena ar kelios, ir tenka pripažinti – tuoj groteles, ant kurių kepa sultingi ir gardžiai apskrudę kepsniai, teks pamiršti iki kito sezono. Tam, kad po žiemos išsitraukę kepsnines nesusigadintumėte nuotaikos ir negaišdami laiko jos valymui galėtumėte iškart kepti maistą, siūlome kepsnines išblizginti dabar.

Norite grilį išvalyti kaip tikras profesionalas? Pasirodo, tam galite pasitelkti net alų ar svogūną. Įsidėmėkite šiuos „Michelin“ žvaigždute įvertinto restorano „Bohemia“, esančio Džersyje, Normandijos salose, šefo Steve Smitho patarimus.

1. Leiskite griliui įšilti. Valykite grilį, kol jis dar šiltas. Tokiu būdu riebalai ir maisto likučiai nusivalys kur kas lengviau.

2. Pasitelkite svogūną. Perpjaukite svogūną per pusę, pasmeikite jį šakute ir trinkite dar neatšalusį grilį.

3. Saugokite nuo rūdžių. Panaudoję kepsninę ilgai nelaukite ir tuoj po kepimo plaukite muiluotu vandeniu. Išskalaukite ir, kai išdžius, įtrinkite augaliniu aliejumi. Taip užkirsite kelią rūdžių atsiradimui.

4. Nepilkite vandens iškart po kepimo. Jei naudojate anglimi kūrenamą kepsninę, nesugalvokite po kepimo ant anglių pilti šalto vandens. Taip pasielgę padarysite meškos paslaugą ir valydami užtruksite gerokai ilgiau.

5. Panaudokite alų. Užpilkite pusę butelio alaus ant įkaitusio barbekiu, o vietoj šveitiklio pasitelkite laikraštį. Kai grilis bus švarus, galėsite mėgautis likusiu alumi.

6. Pasigaminkite valymo pastą. Sumaišykite kepimo sodą su vandeniu ir ištepkite ja grilį. Palikite 15 minučių, o tada šveiskite su sausa šluoste / kempine. Pasirūpinkite, kad prieš kitą gaminimą neliktų jokių pastos pėdsakų. Plaukite ir pasirūpinkite, kad karštos anglys nudegintų bet kokius pastos likučius prieš pradedant kepti maistą.

Parengta pagal Finedininglovers.com

Kad grilio sezoną uždarytumėte nepaprastai skaniai, dalijamės keliomis idėjomis:


Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page