top of page

Naminis žolelių aliejus (Receptas)

Patarimas, kaip patiems pasigaminti žolelių aliejaus, labai aktualus šviežių žolelių sezonu, nes tai yra būdas išgelbėti jas, kad nesudžiūtų, nesupūtų ir nebūtų išmestos.

Tačiau jeigu nusipirkote per didelį ryšelį krapų ar petražolių, likutį sunaudoti pagal šį receptą yra labai tausus sprendimas.

Žolelių aliejus, Verdu ir kepu, receptas
VMG nuotr.

Gaminimo laikas: 15–20 min.

Porcijų skaičius: 500 ml

Lengvas receptas


Naminiam žolelių aliejui pagaminti reikia:

  • 250 g šviežių žolelių (krapai, petražolės, bazilikas)

  • 2 svogūnai

  • 3 skiltelės česnako

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 50 g garstyčių

  • 50 g citrinos sulčių

  • 3 vnt. marinuotų uoginių paprikų SPILVA

  • Druskos

  • Pipirų


Visus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.


PATARIMAI:

  • Padažas tinka ne tik gardinti salotas, bet ir makaronus, troškinius ar sumuštinius.

  • Šaldytuve padažas gali išsilaikyti 14 dienų.

  • Galite įdėti truputėlį čili pipiro, jeigu norite, kad padažas būtų aštresnis.


Video receptas:



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page