8-10 asm.
Gaminimas 1val. 20 min.
Reikia:
2 sviestinės sluoksniuotos tešlos lakštų (po 250 g)
400 g geros skanios obuolienės
Šokoladiniam kremui:
200 g juodojo šokolado
180 g minkšto sviesto
150 g miltelinio cukraus
400 g kreminio sūrelio („Philadelphia“ tipo)
1. Iškepkite 4–5 sviestinės sluoksniuotos tešlos lakštelius tortui. Atvėsinkite. Iš atraižų galite iškepti sausainių. Sluoksniuotos tešlos atraižų neminkykite, nes jos taps labai kietos.
2. Palei lakštelio perimetrą užspauskite kremo, į vidurį dėkite obuolienės. Taip darykite su visais lakšteliais.
3. Kremui šokoladą ištirpinkite ir atvėsinkite. Minkštą sviestą išplakite su persijotu milteliniu cukrumi iki purios šviesios masės. Supilkite šokoladą ir lengvai permaišykite. Mentele įmaišykite sūrį. Jis turi būti vienodos su sviestu temperatūros.