Maistui naudokite ir šakneles, ir viršūnėles. Ypač tas pasakytina apie šviežius burokėlius. Rekomenduojame pasimėgauti šaltibarščiais, kuriems ypatingą svorį suteikia burokėlių lapai.

Šaltibarščiams pagaminti reikia:
2 saujų burokėlių lapų
300 ml kefyro
1 agurko
1 saujos krapų
1 virto kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 saujos svogūnų laiškų
1. Burokėlių lapus nuplaukite ir virkite 10–12 min., pasūdytame vandenyje. Į atskirą indą pilkite virtus lapus kartu su nuoviru, kad nebūtų nei tiršta nei per daug skysta ir palikite atvėsti.
2. Supjaustykite smulkiai agurką, svogūnų laiškus bei krapus.
3. Visus produktus sudėkite į vieną indą ir gerai išmaišykite.
Skanaus.