Ropinių daržovių šimtalapis (Receptas)

Orkaitėje keptu tobulu ropinių daržovių šimtalapiu galite pasimėgauti ne tik restorane. Įsigykite ZYLE daržovių pjaustyklę ir mėgaukitės juo namuose, kad ir kasdien. Skanus patiekalas ir jokio vargo!

ropinių daržovių šimtalapis, keptas orkaitėje, receptas
VMG nuotr.

Ropinių daržovių šimtalapiui pagaminti reikia:

  • 1 saliero gumbo

  • 1 saldžios bulvės

  • 3 bulvių

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 80 g sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 3 šakelių čiobrelio

  • 1 saujos bazilikų

  1. Saliero gumbus, bulves, saldžias bulves ir svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais su ZYLE daržovių pjaustykle. Česnakus susmulkinkite. Sviestą išlydykite.

  2. Pjaustytas daržoves sumaišykite su lydytu sviestu, berkite druskos ir šviežiai grūstų pipirų, dėkite čiobrelio lapelius ir viską gerai išmaišykite.

  3. Į kepimo skardą (aukštais kraštais) statmenai sudėkite pjaustytas marinuotas daržoves su sviestu ir prieskoniais.

  4. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 40–50 min.

  5. Patiekiant užpilkite šaukštelį skardoje likusio sviesto ir papuoškite baziliko lapeliais.

Video receptas:


Skanaus!


Susiję įrašai

Rodyti viską