top of page

Receptai be mėsos. „Umami“ pievagrybių troškinio receptas

Lengvas, bet sotus, nesudėtingas, bet stipraus skonio, umami pilnas pievagrybių troškinys. Kvepės visi namai ir visas kiemas!

pievagrybių troškinys, receptas
Shutterstock.com nuotr.

3–4 asm.


Pievagrybių troškiniui pagaminti reikia:

  • 600 g pievagrybių

  • 5–6 česnako skiltelių

  • 3–5 petražolių šakelių

  • 1 citrinos sulčių

  • 100 g NATURLI padažo „Umami smoked onion“

  • Šlakelio aliejaus (kepimui)

  • Žiupsnelio druskos

  1. Rinkitės nedidelius, labai šviežius pievagrybius. Nušluostykite juos drėgna šluoste. Labai stipriai įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite pievagrybius ir kepkite ant labai stiprios kaitros. Nuolat maišykite, bet stebėkite, kad neprisviltų.

  2. Česnaką susmulkinkite, petražoles supjaustykite. Kaitros nemažinkite.

  3. Kai grybai apkeps, suberkite česnaką ir trumpai pakepkite, tada įberkite druskos, supilkite citrinos sultis, įdėkite NATURLI padažo „Umami smoked onion“, sumažinkite kaitrą ir kaitinkite dar 3–4 min.

  4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Patiekite labai karštus su šviežia traškia duona.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page