8–10 asm.
Gaminimo laikas: apie 3 val.
Mielinių veganiškų pyragėlių tešlai pagaminti reikia:
320 g kvietinių miltų
3 g sausų mielių
220 g NATURLI gėrimo „Mini M_LK“
2 g druskos
30 g ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
1 kiaušinio (patepti bandelių viršų prieš kepant)
Įdarui:
100 g moliūgo
1 mažo svogūno
2 skiltelių česnako
200 g sojų kukulių
60 g ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
1 šaukšto smulkintų kalendrų
Žiupsnelio malto kardamono
Žiupsnelio kumino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2–3 šaukštų lydytų ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“ (patepti bandelių viršų)
Miltus sumaišykite su mielėmis, NATURLI gėrimu „Mini M_LK“ ir druska.
Dubenyje pradėkite maišyti, kol visi ingredientai pradės jungtis.
Supilkite lydytus ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan block“ ir išmaišykite.
Minkymą perkelkite ant stalviršio ir minkykite tol, kol tešla nebelips nei prie stalviršio, nei prie rankų.
Gautą tešlą pakildinkite apie 2 val. arba kol padvigubės.
Moliūgus supjaustykite plonais šiaudeliais, svogūną ir česnakus susmulkinkite.
Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apkepkite sojų kukulius su ekologiškais tepiaisiais riebalais „Vegan block“ po 2–3 min. iš visų pusių. Iškepus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir atvėsinkite.
Toje pačioje keptuvėje su likusiais riebalais apie 10 min. kepkite smulkintas daržoves ant vidutinės kaitros. Kartais pamaišykite. Iškepus sumaišykite su prieskoniais, keptais kukuliais ir atvėsinkite.
Iš pailsėjusios tešlos formuokite delno dydžio paplotėlius, į centrą sudėkite po šaukštą įdaro, užlenkite šonus ir suformuokite norimos formos bandeles. Galite formuoti apvalias arba kaip kibinus.
Gautas bandeles išdėliokite ant kepimo skardos, užtepkite kiaušinio plakinio ir kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija 160 °C temp. apie 20–25 min.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.