top of page

Požarskio maltiniai (Receptas)


Požarskio maltiniai, vmg receptas

6 asm.

Gaminimo laikas: 55 min.


Požarskio maltiniams pagaminti reikia:

  • 100 g sviesto

  • 2 vidutinių svogūnų̨

  • 300 g vištienos filė̇

  • 300 g vištų kulšelių̨ be kaulo

  • 2 batono riekelių be plutelės

  • 150 ml pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • Džiūvėsėlių maltiniams apvolioti

  • Aliejaus ir sviesto mišinio maltiniams kepti


1. 80 g sviesto įdėkite į šaldiklį. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos su likusiu sviestu, kol taps auksinės spalvos. Mėsą sukapokite peiliu, kepintus svogūnus – taip pat arba sumalkite mėsmale.

2. Batoną užmerkite piene, išmaišykite su mėsa ir svogūnais. Pasūdykite. Išimkite sviestą iš šaldiklio ir sutarkuokite. Greitai išmaišykite faršą̨ ir dėkite jį nakčiai į šaldytuvą̨.

3. Suformuokite maltinius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejaus bei sviesto mišinyje keptuvėje. 

4. Baikite kepti įkaitintoje 170 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 12 min. (orkaitėje 20 min.).


Gardžių atradimų.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Naujausi įrašai

bottom of page