top of page

Klasikos interpretacija: pomidorų salotos su mocarela ir avietėmis

Caprese? Iš pirmo žvilgsnio taip. Bet klasika tuo ir gera, kad ją galima arba palikti kanoninę, arba jos pagrindu kurti savo derinius.

„Verdu ir kepu" nuotr.

Jums reikės (4 asm.):

  • ~600 g įvairių rūšių pomidorų

  • 150 g mini mocarelos

  • 100 g aviečių

  • 1 skiltelės česnako

  • 30 ml baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio medaus

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Saujos bazilikų lapelių

  1. Avietes sutrinkite kartu su česnaku. Išmaišykite ir perkoškite, kad neliktų sėklyčių. Sumaišykite su baltuoju vyno actu, medumi ir aliejumi, įberkite druskos, išmaišykite.

  2. Pomidorus supjaustykite, sudėliokite juos ir sūrį lėkštėje, pašlakstykite aviečių padažu ir užberkite bazilikų lapelių.

Naujausi įrašai

bottom of page