top of page

Pirmasis 100 % žaliavalgiškas restoranas Lietuvoje: baltosios mišrainės užteks visiems

Vilniaus senamiestyje, Rūdninkų gatvėje, duris atvėrė atsinaujinęs restoranas „Vegan RawHouse“. Pirmasis ir vienintelis Lietuvoje 100 % žaliavalgiškas restoranas pakeitė pavadinimą (iki šiol vadinosi „Raw 42“), atnaujino interjerą ir meniu. Jame nerasite cukraus, užtat veganiško torto, lietuviškos mišrainės, šaltibarščių ar cukinijų makaronų prisikirsite iki soties.

Luko Žentalio nuotr.

Luko Žentalio nuotr.


VEGANAI NERAS, PRIE KO PRIKIBTI

Restorano patiekalai atitinka žaliavalgiškam maistui keliamus reikalavimus: jie yra apdorojami termiškai, o temperatūra neviršija 42 °C, mat aukštesnėje temperatūroje žūva naudingieji augalų fermentai ir netenkama kai kurių vitaminų. Restoranas siūlo tik augalinį maistą, o nuo šiol nutarė atsisakyti ir medaus, taigi visi patiekalai yra tinkami veganams. Cukrus taip pat nenaudojamas – patiekalai saldinami razinomis, datulėmis, retkarčiais – klevų sirupu.

Luko Žentalio nuotr.

Luko Žentalio nuotr.


LĖKŠTĖJE – KETURI METŲ LAIKAI

Pasak „Vegan RawHouse“ bendraturčių Anos Vrublevskienės bei Edvino Petkaus, itin didelis dėmesys bus skirtas produktų sezoniškumui, o meniu bus keičiamas keturis kartus per metus. Taip pat atsirado daugiau išsinešti skirtų produktų: įvairių duonelių, padažų, desertų, sėklų, daigų.

Luko Žentalio nuotr.

Luko Žentalio nuotr.


ŠEFAS IŠ ANGLIJOS ŽADA PASISEKIMĄ

„Vegan RawHouse“ šeimininkai teigė, kad lietuviai dar mažai žino apie žaliavalgystę ir didžioji dalis restorano lankytojų kol kas yra užsieniečiai. Jiems pritarė ir naujasis restorano šefas – vos prieš kelias savaites iš Londono atvykęs Peteris Bailey. Pasak jo, Didžiojoje Britanijoje šiuo metu – tikras veganizmo bei žaliavalgystės bumas, tad į panašų restoraną nebūtų įmanoma pakliūti be išankstinės rezervacijos. „Nors tokia mityba besidominčiųjų Lietuvoje dar nedaug, esu įsitikinęs, kad ši tendencija greitai ateis ir čia“, – pridūrė jis.

Luko Žentalio nuotr.

Luko Žentalio nuotr.


NUO VEGANIŠKO SŪRIO…

Iš naujųjų restorano patiekalų šeimininkai išskyrė brokolių-avokadų bei „shiitake“ grybų (valgomųjų dantenių) sriubas, slyvų mišrainę, migdolų sūrio užkandą, lazaniją, cukinijų makaronus, tailandietiškus suktinukus.

Luko Žentalio nuotr.

Luko Žentalio nuotr.


…IKI ŠALTIBARŠČIŲ, BALTOSIOS MIŠRAINĖS…

„Mus įkvepia įvairių šalių virtuvės: mėgstantys egzotiškus patiekalus gali paskanauti Azijos šalių virtuvės įkvėptų patiekalų, o užsieniečiai mėgsta paragauti tradicinių lietuviškų, pavyzdžiui, šaltibarščių ar baltosios mišrainės“, – aiškino A. Vrublevskienė.

Luko Žentalio nuotr.

Luko Žentalio nuotr.


…IR NET TORTŲ!

Itin didelis ir restorane gaminamų desertų asortimentas, iš kurių populiariausi – įvairūs tortai, žaliavalgiški rankų darbo triufeliai. Kaip ir dera žaliavalgiškai maitinimo įstaigai, lankytojams siūloma įvairiausių vaisių kokteilių.

Naujausi įrašai

bottom of page