top of page

Pikantiško varškės apkepo su džiovintais pomidorais ir žolelėmis receptas

Jeigu mėgstate kibinus ar cepelinus su varške, tai šio patiekalo receptas Jums tikrai reikalingas.

Pikantiško skonio varškės apkepas su džiovintais pomidorais ir žolelėmis skanus ir karštas, ir šaltas, tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Labai geras sprendimas iškyloms!

pikantiškas varškės apkepas su tortilijomis, džiovintais pomidorais ir žolelėmis_Alfo Ivanausko receptas, vmg  receptas
VMG nuotr.

Pikantiškam varškės apkepui su žolelėmis ir pomidorais pagaminti reikia:

  • 2 saujų špinatų

  • Kuokštelio laiškinių česnakų

  • Kuokštelio meškinių česnakų

  • Kelių svogūnų laiškų

  • 70–80 g džiovintų pomidorų

  • 150 g fermentinio arba kietojo sūrio

  • 4 vnt. vidutinio dydžio tortilijų

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • Picos prieskonių

  • 3 česnako skiltelių

  • 4 šaukštų salotų padažo

  • 4 šaukštų riebios grietinės

  • 400 g varškės

  • 1 kiaušinio

  • Mėgstamų žolelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Žirklėmis susmulkinkite špinatus, laiškinius česnakus, meškinius česnakus, svogūnų laiškus, džiovintus pomidorus, fermentinį sūrį, tortilijas. Viską sumaišykite.

  2. Įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite picos prieskonių. Dėkite sutarkuotas česnako skilteles, salotų padažą, grietinę, varškę, įmuškite kiaušinį. Ir viską išmaišykite.

  3. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite.

  4. Į kepimo formą išklotą sviestiniu popieriumi dėkite paruoštą apkepo masę ir tolygiai paskleiskite. Galite kepti ir storesnį, bet aš labiausiai mėgstu piršto storio apkepą.

  5. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija, kol gražiai apskrus apie 25 minutes.

  6. Iškepusį apkepą puoškite mėgstamomis žolelėmis.


 

ALFO PATARIMAI:

· Jei turite mažesnį kiekį varškės, galite įdėti daugiau kitų ingredientų.

· Jei nemėgstate kažkokių žolelių, galite vietoj jų įdėti daugiau špinatų.

· Jei neturite žirklių visus ingredientus galite ne karpyti, o pjaustyti peiliu.

· Apkepą galite valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Šiltas jis bus minkštesnis ir šiek tiek sunkiau pjaustytis, šaltas bus standesnis ir pjaustytis lengviau.

· Patiekalas puikiai tinka iškyloms ir valgyti bet kuriuo metu, papildomai paskaninant grietine, lašiša ar salotomis.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page