top of page

Nuo pirmojo pieno someljė iki greičiausio „mochi“ gamintojo: 15 įkvepiančių istorijų

Kukliai raudonuokite, jei dar neprenumeruojate labiausiai įkvepiančių ir unikaliausių istorijų pasakotojų „Great Big Story“. Pradedančiuosius įspėjame, kad tai gali būti įkalinanti aukso kasykla (mat pradėsite su vasabio augintojų istorija Japonijoje, o, žiūrėkite, apie vidurnaktį jau svečiuositės vienintelio skėčių taisymo meistro Thierry dirbtuvėse Paryžiuje). Nustebsite pamatę, kokie esate smalsūs, ir suprasite, koks nenumaldomas yra šių istorijų žiūrėjimo apetitas. Šį kartą – mus visiškai nuginklavę pasakojimai apie maistą ir jį kuriančius žmones.

  1. Tai, ką valgėte, greičiausiai niekada nebuvo tikras vasabis (Japonija)


  1. Problema išspręsta – vestuvių maisto likučiai alkstantiems, kurie nebuvo jūsų svečiai (Indija)


  1. Mėgstamiausias taivaniečių tofu sūris, kurio kvapas prilyginamas pūvančioms šiukšlėms (Taivanas)


  1. Vienas iš paskutiniųjų prancūzų, auginančių pievagrybius po žeme (Prancūzija)


  1. Laukinių obuolių medžioklė, kuri yra reikalinga kokybiškam obuolių sidrui (JAV)


  1. Pirmasis pasaulyje baltųjų braškių augintojas (Japonija)


  1. Daržininkas, auginantis tik gigantiškas daržoves, kurios patenka į Gineso rekordų knygą (Didžioji Britanija)


  1. Vyras, kuriam valgymo varžybos – tarsi sportas (JAV)


  1. Vieta, kurioje per savaitę yra pagaminama 10 milijonų picų dėžučių (JAV)


  1. Tradicinė šalia karštųjų versmių po žeme parą kepama duona (Islandija)


  1. Jau 300 metų iš kartos į kartą perduodamas rečiausių makaronų pasaulyje receptas (Italija)


  1. Pirmasis pasaulyje pieno someljė (JAV)


  1. Autentiški saldumynai, kurių klasikinį receptą saugo vienintelė šeima (Pietų Korėja)


  1. Pats greičiausias „mochi“ gamintojas pasaulyje (Japonija)


  1. Tikrojo sojų padažo puoselėtojai (Japonija)


Naujausi įrašai

bottom of page