top of page

Nepaprastai lengvas „Kulinarinio detektyvo“ laidos dalyvės varškės desertas (interviu ir receptas)

Vilnietė Ligita Norušaitytė, praėjusios Kulinarinio detektyvo laidos dalyvė, mėgsta gaminti, tačiau su viena sąlyga – turi būti kam: „Jei esu tik viena valgančioji, nieko ypatingo neruošiu“. Atlikęs šaldytuvo reviziją, laidos vedėjas ir VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas Ligitai ir jos sužadėtiniui paruošė savo mėgstamiausią patiekalą – bulvinius blynus. Netikėtas sutapimas – viena mėgstamiausių anglų kalbos studijos filialo vadovės virtuvių yra būtent lietuviška. VMGonline.lt kalbasi su Ligita ne tik apie tai. Pokalbis sukasi apie mėgstamiausius patiekalus, dažniausiai lankomas sostinės kavines ir restoranus, bei sveikų desertų paslaptis.

Ligita, ar mėgstate išbandyti naujus receptus? Ar eksperimentai būna sėkmingi, ar kartais pasitaiko ir juokingų netikėtumų?

Negaliu sakyti, kad mėgstu eksperimentuoti, gal labiau patinka improvizacijos jau su esamais ir pamėgtais receptais, kažkoks jų patobulinimas. Juokingų dalykų nėra nutikę, nebent tas pats, kas tikriausiai nutinka daugeliui – nesugebėjimas paskaičiuoti reikiamo makaronų kiekio. Taip vietoj poros porcijų, išverdama keliolika (juokiasi). Koks mėgstamiausias jūsų produktas ar patiekalas?

Man labai patinka vištiena, aplink ją sukasi visos mano idėjos. Ji neturi jokio specifinio kvapo, galima lengvai ir greitai ką nors pagaminti. O labiausiai patinkantis patiekalas yra orkaitėje kepta višta su bulvėmis, morkomis ir turimomis daržovėmis!

Vytautės Ribokaitės nuotr.


O ar yra produktų, kurių jums niekaip neįsiūlytų?

Taip, pavyzdžiui, jautiena. Nevalgau jos nuo vaikystės, nes man gaila veršiukų ir karvių. Pagalvoju, kad labai nesmagu, kai toks didelis vartotojiškumas jau kenkia net globaliais klausimais. Tikriausiai keista, bet taip pat negeriu žalios arbatos. Ji man nepatinka dėl kvapo, bet ir skonis nelabai. Apskritai nevalgau nieko, kas skamba ar atrodo nepatraukliai, pavyzdžiui, vėdarai, skrandžiai, žandai ir panašiai.

Ar jūsų kasdienybėje yra vietos sveikos mitybos taisyklėms?

Bandome, bet, deja, gyvenimo tempas ir dienotvarkė kartais pakiša koją. Žinoma, stengiamės rinktis sveikesnius, natūralesnius ir kokybiškesnius produktus, bet tai nėra gyvenimo moto ar tikslas. Be to, kaip kadaise sakė mano mylima močiutė:  „Valgykite, kol galite visko, ko norite, nes vėliau ateis laikas, kai jau nebegalėsite, o tikrai norėsite“. Taip ir darome – kartais sveikiau, kartais mažiau, bet stengiamės pasimėgauti viskuo.

Kokios šalies virtuvė jūsų mėgstamiausia?

Man tikrai labai patinka lietuviška virtuvė, neįsivaizduoju gyvenimo be šaltibarščių ar cepelinų. Dar labai simpatizuoju itališkiems patiekalams – rizotams, pastai. Reiktų paminėti ir japonišką virtuvę, pavyzdžiui, sušiai, pavasariniai suktinukai.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Ar turite savo pamėgtų vietų pusryčiams, pietums ar vakarienei mieste?

Mano pati mėgstamiausia vieta pavalgyti yra namie pas tėvelius. Mano mamytė gamina fantastiškai.

Jei kalbėtume apie žuvį, tai sužadėtinio tėtis kepa skaniausią lašišą, kokią man teko kada nors ragauti. Vilniuje yra gausu tikrai gerų vietų, tad naudojamės proga vis pabandyti kažką naujo ir neprisirišti prie konkrečios kavinės ar restorano. Bet prie mėgstamų vietų priskirčiau „Peri peri“, turbūt dėl to, kad ten vištienos yra (juokiasi). Kai norisi greitai pavalgyti, užsuku į „Sushi Express“ – mano manymu, ten vieni skaniausių sušių Vilniuje. Ir dar paminėčiau „Pilies kepyklėlę“.

Šiuo metu įsisiūbuoja gripo sezonas. Kaip saugotės nuo ligų? O gal turite stebuklingų receptų, padedančių greičiau pasveikti?

Tfu tfu tfu, sergu labai retai. Patarčiau vengti didelių temperatūros skirtumų, pavyzdžiui, kartais eidami į lauką žmonės taip prisirengia, kad vos pajuda ir jau kaista, Geriau laikytis vėsiau. Negeriu vitaminų, niekada nesiskiepijau, leidžiu organizmui pačiam pasiruošti ir kovoti. Žinoma, naudoju citriną, medų, imbierą, bet negalvoju, kad šiuos produktus renkuosi dėl ligų, tiesiog jie man skanūs. Be to, rekomenduoju plauti rankas – geriau dažniau nei per retai!

Sveikuoliškas varškės desertas pagal Ligitą

Jums reikės:

Pakelio varškės (neliesos)

Kelių didelių šaukštų medaus (jei jis neskystas, tai pašildyti indelyje su šiltu vandeniu ar mikrobangų krosnelėje)

Šaukšto grietinės

Žiupsnelio mėgstamų riešutų (jei norisi)

Ligita sako, kad šis nepaprastai paprastas desertas ypač tinka vakare arba saldžiai dienos pradžiai. Tereikia sumaišyti visus ingredientus ir pabarstyti mėgstamais riešutais.


Naujausi įrašai

bottom of page