top of page

Neišvaizdus, bet labai skanus Piligrimų pyragas: nekepti tiesiog negalima!

Šis vos iš kelių ingredientų kepamas pyragas dar vadinamas Šv, Jokūbo pyragu. Pasak legendos, juo būdavo vaišinami Santiago de Compostela piligrimai. Pyragas neišvaizdus, tačiau tikrai gardus ir suteikiantis energijos.

Piligrimų pyragas_pyrago receptas_pyragas iš migdolų miltų_alfo receptas
VMG nuotr.


6–8 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 165 °C


Piligrimų pyragui iškepti reikia:

  • 200 g migdolų

  • 4 kiaušinių

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės

  • 1 šaukštelio cinamono

  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)

  • Sviesto (formai patepti) ir maltų migdolų arba kukurūzų miltų (formai pabarstyti)

  1. Paruoškite 22 cm skersmens formą, patepkite ją sviestu ir gausiai užberkite maltais migdolais arba kukurūzų miltais.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 165 °C.

  3. Migdolus sumalkite iki miltų. Bet nepermalkite, kad neišsiskirtų aliejus.

  4. Kiaušinius plakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, citrinos žievele ir cinamonu iki tirštos masės. Suberkite maltus migdolus ir atsargiai permaišykite.

  5. Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 45 min. Po to orkaitę atidarykite ir aušinkite joje. Prieš tai apipjaukite pyragą nuo formos kraštų.

  6. Pyragas sukris, gali šiek tiek suskilti. Atsargiai išimkite pyragą ir gausiai apibarstykite DANSUKKER milteliniu cukrumi.

P. S. Pyragas labai trupa, bet skonis viską atperka.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page