top of page

Neatsivalgomos žiedinių kopūstų salotos (Receptas)

Neatsivalgomai gardžios, greitai pagaminamos žiedinių kopūstų salotos su duonos trupiniais ir ančiuviais nustebins net visko ragavusius. Alfo receptas.

žiedinio kopūsto salotos_Alfo receoptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


3–4 asm.


Žiedinių kopūstų salotoms paruošti reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 1 vidutinio žiedinio kopūsto

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejaus

  • 3–4 šaukštų duonos trupinių

  • 4 česnako skiltelių

  • 1 didesnio kuokšto petražolių

  • 1 šaukšto ančiuvių pastos

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 20 g DŽIUGAS 24 mėn. brandinto kietojo sūrio „Delicate“

  • Žiupsnelio druskos

1. Išvirkite kiaušinius, kad jų tryniai būtų kieti (apie 8 min.).

2. Žiedinio kopūsto kotą išpjaukite ir sulaužykite žiedynais. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir apvirkite apie 5 min.

3. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejaus, įkaitinkite, sudėkite duonos trupinius ir kepkite, kol jie gražiai parus.

4. Nulupkite česnaką susmulkinkite, dalį jo dėkite į duonos trupinius, išjunkite kaitrą ir išmaišykite.

5. Išimkite iš vandens kopūstus ir juos pasmulkinkite, kad būtų lengva valgyti šakute.

6. Nulupkite kiaušinius ir supjaustykite kubeliais.

7. Sukapokite petražoles, sumaišykite su česnakais ir ančiuvių pasta.

8. Išimkite iš keptuvės trupinius, suberkite kopūstus, kiaušinius, žolelių mišinį, KOTANYI

ketverių pipirų mišinio ir viską išmaišykite.

9. Į trupinius įtarkuokite DŽIUGAS 24 mėn. brandinto kietojo sūrio „Delicate“.

10. Į serviravimo indą suberkite trupinius ir kopūstus. Viską išmaišykite.


PATARIMAI

1. Jei nemėgstate petražolių, jas galite keisti krapais ar bazilikais.

2. Jei norite dar sodresnio ir išraiškingesnio skonio, galite kiaušinius pakepinti su ančiuvių

pasta ir šlakeliu aliejaus.

3. Ančiuvių pastą galite keisti 6–7 ančiuviais.

4. Salotos bus skanios ne tik šiltos, bet ir šaltos.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page