top of page

Neatsivalgomas daugiasluoksnis trapios tešlos tortas su riešutiniu morengu (Receptas)

Meilė turi ausis, bet taip pat akis ir visus skonio receptorius, todėl neabejotinai įvertins dešimt sluoksnių ir minkšto, ir traškaus kremu sutepto malonumo.

Receptas, kuris pareikalaus kantrybės, rezultatas atpirks viską ir dar su kaupu.


daugiasluoksnis morenginis tortas, Alfo Ivanausko receptas

20 cm skersmens tortas

Gaminimas 2 val.

Virimas 1,5 val.

Kepimas 15–20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Tortui pagaminti reikia:

  • 250 g minkšto sviesto

  • 100 g miltelinio cukraus

  • 3 trynių

  • Žiupsnelio druskos

  • 450 g miltų (gali prireikti šiek tiek daugiau)

Riešutiniam baltymų sluoksniui:

  • 5 baltymų

  • 200 g cukraus

  • 150 g smulkintų skrudintų lazdynų riešutų

Kremui:

  • 400 g minkšto sviesto

  • 400 g saldinto sutirštinto pieno

  • 50 ml brendžio

  • 100 g ištirpinto juodojo šokolado

Glajui:

  • 150 g šokolado

  • 70 ml grietinėlės

  • 25 ml brendžio

  • 50 g sviesto

  1. Tešlai sviestą išsukite su milteliniu cukrumi ir druska, palaipsniui supilkite kambario temperatūros trynius, gerai išmaišykite, suberkite miltus ir užminkykite. Svarbu neperminkyti – minkyti tik tiek, kad viskas susijungtų. Suformuokite diską, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir bent valandą palaikykite šaldytuve.

  2. Tešlą padalinkite į 10–12 dalių, kiekvieną labai plonai iškočiokite, išpjaukite maždaug 20 cm skersmens apvalų lakštą. Sudėkite tešlos apskritimus į skardas.

  3. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Tešlos lakštus patepkite plaktais baltymais, užberkite smulkintų riešutų. Kepkite apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje naudodami konvekcinio kepimo (karšto oro srauto) funkciją. Išimkite ir ataušinkite torto pagrindo sluoksnius ant grotelių.

  4. Sutirštintą pieną virkite skardinėje 1,5 val., stebėkite, kad skardinė būtų apsemta vandens. Sviestą išplakite iki purios masės, nuolat plakdami po truputį sudėkite virtą sutirštintą pieną bei ištirpintą ir atvėsintą iki kambario temperatūros šokoladą. Prieš baigdami supilkite brendį.

  5. Glajui šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir grietinėle, supilkite brendį.

  6. Kremą sudėkite į konditerinę tūtelę ir užspauskite plonomis juostomis ant iškeptos baltyminės lakšto pusės, uždenkite kitu lakštu, vėl užspauskite kremo. Taip sudėkite visus lakštus. Paskutinį lakštą galite dėti ant torto apverstą, kad paviršius būtų lygus, o galite dėti ir baltymine puse į viršų – rinkitės jums tinkantį variantą. Viršų padenkite storu šokoladinio glajaus sluoksniu, puoškite taip, kaip pageidaujate.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page