Gaspačio – visame pasaulyje populiari tradiciška ispaniška šaltsriubė, kilusi iš Andalūzijos. Greitai pagaminama iš pomidorų, agurkų, česnakų, gardinama alyvuogių aliejumi. Išbandykite dar vieną labai vasarišką šios sriubos variantą.

Gaspačo sriubai pagaminti reikia:
3–4 šaukštų DAUMANTŲ KARALIŠKAS pomidorų padažo „Originalaus skonio“
1 marinuotos paprikos
1 česnako skiltelės
1 trumpavaisio agurko
½ nedidelio svogūno
½ skardinės konservuotų pomidorų
1 šaukšto baltojo vyno acto
Keleto baziliko lapelių
Keleto svogūno laiškų
1 saujos duonos skrebučių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
1. Į kokteilinę sudėkite DAUMANTŲ KARALIŠKAS pomidorų padažą „Originalaus skonio“, marinuotą papriką, česnaką, ⅓ agurko, per pusę perpjautą svogūną, konservuotus pomidorus, keletą baziliko lapelių, pilkite baltojo vyno acto, berkite pipirų ir druskos.
2. Viską sutrinkite.
3. Į dubenį suberkite likusį agurką, supjaustytą kubeliais, smulkintų svogūnų laiškų, duonos skrebučius, baziliko lapelius ir aplink pilkite paruoštą atšaldytą sriubą. Patiekite šaltą.
4. Pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Video receptas:
Skanaus.