top of page

Neatsivalgoma GASPAČIO sriuba (Receptas)

Gaspačio – visame pasaulyje populiari tradiciška ispaniška šaltsriubė, kilusi iš Andalūzijos. Greitai pagaminama iš pomidorų, agurkų, česnakų, gardinama alyvuogių aliejumi. Išbandykite dar vieną labai vasarišką šios sriubos variantą.

šalta sriuba_gaspačo receptas_Alfo receptas_pomidorinė sriuba
VMG nuotr.

Gaspačo sriubai pagaminti reikia:

  • 3–4 šaukštų DAUMANTŲ KARALIŠKAS pomidorų padažo „Originalaus skonio“

  • 1 marinuotos paprikos

  • 1 česnako skiltelės

  • 1 trumpavaisio agurko

  • ½ nedidelio svogūno

  • ½ skardinės konservuotų pomidorų

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • Keleto baziliko lapelių

  • Keleto svogūno laiškų

  • 1 saujos duonos skrebučių

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

1. Į kokteilinę sudėkite DAUMANTŲ KARALIŠKAS pomidorų padažą „Originalaus skonio“, marinuotą papriką, česnaką, ⅓ agurko, per pusę perpjautą svogūną, konservuotus pomidorus, keletą baziliko lapelių, pilkite baltojo vyno acto, berkite pipirų ir druskos.

2. Viską sutrinkite.

3. Į dubenį suberkite likusį agurką, supjaustytą kubeliais, smulkintų svogūnų laiškų, duonos skrebučius, baziliko lapelius ir aplink pilkite paruoštą atšaldytą sriubą. Patiekite šaltą.

4. Pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.


Video receptas:


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page