8–10 asm.
Gaminimo laikas 15 min.
Kepimo laikas 60 min.
Kepimo t-ra 150 °C
Moliūginiam sūrio pyragui pagaminti reikia:
Pagrindui:
150 g imbierinių sausainių
80 g ištirpinto sviesto
Sūrio masei:
100 g baltojo šokolado
600 g kreminio sūrio „Philadelphia“
20 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 kiaušinių
60 + 20 g krakmolo
120 ml moliūgų tyrės
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. 18 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Susmulkinkite sausainius, sumaišykite juos su sviestu ir gauta mase išklokite formos dugną bei šonus, formuodami pagrindą sūrio pyragui.
3. Sūrio masei baltąjį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje.
4. Sūrį sumaišykite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, įmuškite po vieną kiaušinį, supilkite šokoladą, suberkite persijotą krakmolą (60 g) ir labai palengva išmaišykite. Padalinkite masę į dvi dalis, į vieną supilkite moliūgų tyrę ir įmaišykite likusį krakmolą.
5. Formoje ant pagrindo pramaišiui pilkite baltą ir moliūginę mases, pakratydami formą išlyginkite paviršių.
6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Aušinkite sūrio pyragą orkaitėje, po to išimkite iš orkaitės. Iš formos išimkite tik visiškai ataušusį. Geriausia šį pyragą kepti iš vakaro.
Skanaus!
Comments