Pasiilgote kelionių ir atradimų? Šūktelėti iš nuostabos ir netikėtumo? „Pergalė“ kviečia į skonių kelionę. Ji pakeis požiūrį apie tai, ką žinojote.
Prieš daugiau nei 60 metų „Pergalės“ meistrai sukūrė visiems žinomus, autentiškus SOSTINĖS ir VILNIUS saldainių receptus, kurie tapo legendomis. Prieš trejus metus „Pergalė“ kartu su šefu Alfu Ivanausku pradėjo naują gražią tradiciją, kurią būtų galima pavadinti klasikos provokacija – kiekvieną pavasarį pasitikti su dviem naujais legendinių saldainių skonių deriniais.
Išsaugoti ir provokuoti
Savitą charakterį ir istoriją turintis saldainis VILNIUS – kreminės konsistencijos, primenantis prancūzišką šokoladinį putėsį. Pagamintas iš natūralaus šviežio sviesto, šviežutėlės grietinėlės ir juodojo šokolado.
Saldainis SOSTINĖS – it juvelyrinis dirbinys, kuriam pagaminti reikia dviejų dienų. Pirmiausia laukti, kol susiformuoja saldainio kevalas, o jame „sugula“ du vienas kitą papildantys sluoksniai: vienas – su sutirštintu pienu, kitas – likerinis, su alkoholiu. Saldainis aplietas nuostabiu juoduoju šokoladu.
Kad klasika kasmet „suskambėtų“ kitaip – tai iššūkis, reikalaujantis pagarbos tam, kas geriausia, ir drąsaus kūrybiškumo klasikinį skonį papildyti kažkuo, ko neparagavęs jaustumeisi lyg kažką būtum praleidęs. Kas įkvepia „Pergalės“ meistrus ir Alfą Ivanauską?
2019-ieji: aistra keliauti, juodieji pipirai ir japoniška citrina
Prieš kelis metus legendinį VILNIUS saldainių skonį papildė juodieji serbentai ir juodieji pipirai, o saldainius SOSTINĖS – japoniška citrina yuzu ir rozmarinas.
Pasak Alfo, šie du skoniai išreiškė aistrą keliauti ir meilę Vilniui. Pavyzdžiui, VILNIUS saldainio skonis atspindi šiandieninę sostinę – veržlią, drąsią, nebijančią iššūkių ir atvirą pasauliui. Tradicinį VILNIUS skonį papildė gomurį kutenantys juodieji pipirai, kurių idėją Alfas parsivežė iš Šri Lankos pipirų ūkio. „O vasaras pas senelius primena visiems mums pažįstamas juodųjų serbentų skonis, kurį dažnai esame linkę nuvertinti. Tačiau serbentai saldainiams suteikia malonios rūgštelės, kuri papildo pikantišką pipirų karštį.”
Išskirtinių dvisluoksnių, šokoladu aplietų SOSTINĖS saldainių skonį praturtino iš Japonijos kilusi citrina yuzu ir Alfo Ivanausko mylima Italija kvepiantis rozmarinas. Japoniją garsina jos gyventojų kruopštumas ir ilgaamžiškumas – šios savybės būdingos ir SOSTINĖS saldainiams: itin kruopštus gamybos procesas ir daugybę metų skaičiuojantis populiarumas. Persipynę citrinos ir rozmarino skoniai sukuria unikalią gurmanišką patirtį.
2020-ieji: prisiminimai
Pernai smaližius nustebino „VILNIUS kalendra ir vyšnia“ ir „SOSTINĖS valerijonas ir vyšnia“, kurių įkvėpimu tapo vaikystės prisiminimai ir noras, kad ypatingas saldainių skonis tarsi suvienytų visas kartas.
„Valerijonas man visada asocijavosi su močiute, kuri vakarais išgerdavo jo, kad geriau miegotų. Tai man siejosi su paslaptingu ritualu, todėl nusprendžiau šį prisiminimą sugrąžinti. Valerijonas ir šokoladas – tokio derinio dar niekur pasaulyje man nėra tekę matyti ir ragauti“, – pernykščio skonio istoriją pasakoja Alfas.
Laukinė vyšnia – taip pat vaikystės prisiminimas, artimas turbūt ne vienam: ir kaip sunku sulaukti, kol prisirps vyšnios, ir kaip jos raškomos tiesiog nuo medžio, ir kaip saugomos nuo varnų bei žvirblių užmetant tinklą ant uogas sirpinančio medžio.
2021-ieji: iššūkis ir išskirtinės patirtys
Šiemet sukurti ekstravagantiškus, ryškius legendinių saldainių skonius įkvėpė iššūkis suderinti tai, kas kuriant saldainius dar niekada nebuvo derinta: rūgštųjį raugerškį, itin aitrią Kajeno papriką ir šokoladą, prisirpusį mangą ir bergamotę. Taip pat noras skonius iš jiems įprastos aplinkos perkelti į naują, visiškai netikėtą, ir pažiūrėti, kas bus. Juk bergamotės poskonis arbatoje gerai žinomas ir daugelio mėgstamas, o derinyje su mangu? O kokias emocijas išprovokuos aitriai aštrus rūgštumas? Ar tai, kas netikėta ir šiek tiek snobiška, gali tapti skonio tendencija, gurmanišku atradimu, kurio ieškotų visi?
Nauji klasikinių saldainių skoniai sukurti veržliems, kūrybiškiems ir išrankiems skonių bei įkvepiančių patirčių ieškotojams, kurių dienos pilnos gyvenimo ir drąsos leistis būti nustebintiems. Tai žmonėms, kurie nori, kad saldus jų atokvėpis, būtų kartu ir pažintinė kelionė po skonių pasaulį.
Šio pavasario riboto leidimo legendinių naujo skonio saldainių „SOSTINĖS mangas ir bergamotė“ su saldžia mangų tyre ir bergamote ir „VILNIUS raugerškis ir Kajeno paprika“ ieškokite visuose prekybos centruose.
Skanių atradimų!