top of page

Šefas Rokas Galvonas: kaip atidaryti restoraną per per 10 dienų?

„Anksčiau šioje vietoje veikė paprasta kavinukė, kurios interjeras atrodė visiškai kitaip – raudonos sienos, nebuvo baro. Dešimt dienų iš eilės dirbome dieną ir naktį, viskas vyko gana greitai. Labai norėjau atsidaryti birželio pradžioje“, – apie šiandien atsidarysiantį restoraną pradeda pasakoti šefas Rokas Galvonas. Nors nuovargis matomas jo veide, apie visą pasiruošimo procesą jaunas šefas pasakoja su entuziazmu.

Naujasis restoranas – Rokui trečiasis. Jis pradėjo nuo gimtųjų Taujėnų, kur restoraną atidarė ne bet kur, o dvare (!), antrąjį – „DOMI“ – įkūrė kelyje Vilnius–Panevėžys. Abu iki šiol veikia.

Šefas Rokas Galvonas. Vytautės Ribokaitės nuotr.


Šįkart jo taikiniu tapo Anykščiai. Be Lajų tako, Arklio muziejaus ir kitų traukos objektų kurortas saugo ir antrąjį pagal dydį riedulį Lietuvoje, kurio pavadinimą tikrai žino visi. Tai – Puntukas. Miestelyje tokį vardą turi ir vienas viešbutis, esantis miesto centrinėje aikštėje. Čia šiandien duris atvers Roko restoranas.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


„Puntukas“ yra seniausias Anykščių viešbutis, veikiantis labai daug metų – daugiau nei dvidešimt, todėl jo pavadinimą norėjau išsaugoti. Prie jo pridėjome „Roko virtuvė“, kad žmonės žinotų, kad tai yra „Roko virtuvės“ restoranas, bet tuo pačiu, kad būtų aišku, jog esame įsikūrę seniausio miesto restorano erdvėje. Vieta labai džiaugiuosi, nes ji turi savo istoriją, vietiniai jai turi sentimentų bei prisiminimus“, – kalbėjo jis.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Roko dešimties dienų iššūkis, sužinome, prasidėjo nuo patalpų pasiūlymo, po kurio šefas nedvejojo ir drąsiai ėmėsi darbo. Gavus raktus, prasidėjo remonto darbai, pakeitę erdvę neatpažįstamai. Tuo pačiu metu buvo ir ieškomas personalas. Nenuostabu, kad šiomis dienomis šefas beveik nemiegojo.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Koks tai restoranas? Tarp klasikos ir modernumo, prancūzų ir italų virtuvės – pagrindinės. Kadangi tai yra viešbučio restoranas, čia tikrai bus galima ateiti vėlyvųjų pusryčių.

Restoraną sudaro kelios erdvės. Be terasos jame yra dvi mažesnės salytės ir viena didesnė, skirta renginiams. Joje – 70 sėdimų vietų.

„Kol kas dienos pietų neplanuojame. Galbūt ateityje – rudenį ar žiemos sezono metu. A la carte meniu yra antis, ėriukas, kukurūzinis viščiukas, ruoštas žemoje temperatūroje, keli grilio patiekalai… Jų kaina žemesnė, o patys patiekalai mažiau įmantrūs. Taip pat įtraukiau kelias rūšis salotų, porą desertų. Vienas jų – meniu pavadintas „Šefo desertas“ – obuoliukas, t. y. obuolio imitacija. Gražus ir įspūdingas, rekomenduoju paragauti“, – trumpai meniu pristato šefas.

Kaip ir „DOMI“, šiame restorane vyrauja juoda ir balta spalvos. Baro akcentas – virš jo kabančios žolės. R. Galvono manymu, Anykščiuose itin įmantrių restoranų nėra. Panašaus į jo stilių vietų nerado: „Manau, kad mes būsime kažkuo kitokie, saviti. Tokių patiekalų Anykščių restoranuose nemačiau.“




Darbo laikas: I–IV, VII 10:00–22:00, V–VI 10:00–00:00

Adresas: A. Baranausko a. 15, Anykščiai

„Facebook” paskyra ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page