Egzistuoja ne vienas gardus mėsainio su jautiena ar vištiena variantas, o štai rasti nepaprasto skonio žuvainį yra kur kas sudėtingesnė užduotis. 9-oje „Kulinarinis detektyvas“ laidoje VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas metė iššūkį mėsai ir paruošė išskirtinį žuvainį su plėšyta lašiša. Ar kada įsivaizdavote, kad „burgeryje“ gali atsidurti avokadas ar imbieras? Ir dar kaip gali! Susivieniję su kitais ingredientais, šie sukurs nepamirštamą skonį.
Alfo žuvainis su plėšyta lašiša
Jums reikės:
Apie 150 g lašišos
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
50 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo
2 šaukštų žuvų padažo
1 skiltelės česnako
½ žaliosios citrinos sulčių
Šaukštelio tarkuoto imbiero
½ smulkintos aitriosios paprikos
½ avokado
1 pomidoro
2-3 riekelių marinuotos paprikos
Kalendrų žalumos
50 g majonezo
Marinuotų svogūnų
Salotų lapų
2 bandelių mėsainiams
Lašišą iškepkite orkaitėje iki 52 °C – vidinę temperatūrą tikrinkite termozondu, palikite, kad pastovėtų 5-7 min, po to suplėšykite šakute, pasūdykite.
DANSUKKER šviesųjį padažą sumaišykite su žuvų padažų, žaliųjų citrinų sultimis, smulkintais česnakais, imbierais ir paprikomis. Gautą masę sumaišykite su majonezu.
Bandeles mėsainiams paskrudinkite, iš visų sudėtinių dalių sukonstruokite žuvainius.