top of page

Linas Ginaitis žino receptą, kuris saugo nuo ligų ir papildomų kilogramų

TV laidų vedėjas, vienintelės padavėjų akademijos Baltijos šalyse „VMG padavėjų akademija“ iniciatorius Linas Ginaitis dalijasi savo slaptais receptais, kaip nesusirgti ir nepriaugti papildomų kilogramų žiemą. Tam padeda net briedžių ragai!


Karštos salotos su terijakio padažu ir lašiša

Tavo geriausi kovos su virusais ir lašiniais įrankiai?

Pirmas dalykas yra sportuoti. Sportuoti, sportuoti ir dar kartą sportuoti! Rasti mėgstamą sporto šaką žiemą. Bandyti žaisti ledo ritulį, atrasti naujovių. Yra labai geros treniruotės – „get fit“. Ryte daryti mankštą. Žinoma, sveika mityba. Mano greita medžiagų apytaka, todėl, nors valgau bet ką, kol kas man dar sekasi išvengti lašinių. Žiemą reikėtų valgyti kuo kaloringesnį maistą ir gerti vitaminus. Aš geriu „Cigapan Sport“. Tai – rusiški vitaminai su elnių ir briedžių ragų milteliais (juokiasi). Papildo energija. Sportininkai, ledo ritulininkai juos naudoja.


imbieras

Kaip gelbėtis, kai kabinasi peršalimas?

Kai pradeda kirsti liga, tuomet gaminu šį užtaisą: pasiimu daug imbiero, jį nusilupu, supjaustau arba sutarkuoju, įspaudžiu apie 5 citrinas ir įdedu daug medaus.


silke

Kokie patiekalai tau labiausiai asocijuojasi su žiema?

Silkė „pataluose“. Nors ir ne patiekalas, bet mandarinai…


tailandietiškai

Ar kepi sausainius?

Nesu saldumynų mėgėjas – man geriau kepta duona su česnaku. Su šaltuoju laikotarpiu asocijuojasi žuvis, taip pat aštrios sriubos – „Tom Yam“, „Maeuntang“, troškiniai su raudonuoju ir žaliuoju kariu.


sriuba1

Ar mėgsti gaminti? Koks patiekalas yra tavo vizitinė kortelė?

Labiausiai patinka gaminti sriubas, nes pavyksta. Firminė – raugintų kopūstų. Turbūt perėmiau iš savo tėčio, nes jis labai skaniai jas ruošdavo. Apskritai gaminti mėgstu, bet improvizuojant: pridėti kitų žolelių nei tų, kur įprasta, marinuoti su imbieru ir panašiai.

Naujausi įrašai

bottom of page