Lengvas ir gardus pavasario „trendas“ – keptų ridikėlių salotos!
- 2020 m. balandžio 10 d.
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2022 m. balandžio 22 d.
Nesusitelkite tik į šaknis, nes ridikėlis valgomas visas: lapuose vitamino C yra beveik dešimt kartų daugiau negu šakniavaisiuose. Todėl į salotas dėkite ne tik šaknis, bet ir lapelius. Be to, ridikėlis valgomas visoks keptas – taip pat!

2–3 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 15 min.
Keptoms ridikėlių salotoms pagaminti reikia:
2–3 ryšelių ridikėlių
30 g sviesto
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio druskos
½ citrinos sulčių
Krapų šakelių (patiekti)
Ridikėlius perpjaukite pusiau. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite ridikėlius ir pakepkite, kol taps auksinės spalvos.
Sutarkuokite česnako skiltelę, suberkite į ridikėlius. Pasūdykite, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Nukaiskite. Patiekite pabarstę krapais. Puikiai tinka garnyrui prie žuvies.
Skanaus!


























