2 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Lašišos ir cukinijų iešmeliams pagaminti reikia:
300 g lašišos filė
100 ml ŽEMAITIJOS kefyro
Žiupsnelio KOTANYI kmynų
½ vidutinės cukinijos
1 citrinos
4 šaukštų graikiško jogurto arba natūralaus ekologiško jogurto DOBILAS
2 mėtos šakelių
1 šaukštelio kedrinių pinijų
½ saujos petražolių
½ saujos česnakų laiškų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Lašišai nupjaukite odą ir supjaustykite žuvį stambiais gabalėliais. Marinuokite apie 20 min. su ŽEMAITIJOS kefyru, KOTANYI kmynais, druska ir pipirais.
Cukinijas supjaustykite pailgomis juostelėmis, užtarkuokite citrinos žievelės, berkite druskos ir pipirų.
Lašišą suverkite ant iešmelių arba nuvalytų medinių pagaliukų (verkite vieną gabalėlį lašišos, tuomet cukinijos juostelę ir vėl lašišą).
Kepkite įkaitintame grilyje 250 °C temp. apie 2 min. iš abiejų pusių (neperkepkite žuvies).
½ jogurto kiekio, ½ citrinos sulčių ir kedrines pinijas sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės, sudėkite likusį jogurtą, druską ir smulkintas žoleles. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Patiekite lašišos iešmelius su jogurto padažu.
Gardžių atradimų.